Spitalul Judeţean a rămas fără personalul de curăţenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îngrijitoarele nu au mai venit la serviciu de trei zile pentru că nu şi-au primit salariile. Pe toate secţiile sunt infirmiere care deşi nu au în fişa postului acestei atribuţii, s-au apucat de făcut curăţenie în spital pentru a preveni izbucnirea unei infecţii.

Revolta îngrijitoarelor de la spital a început încă de miercuri, când au anunţat conducerea Spitalului Judeţean Buzău că nu vor mai face curăţenie în unitatea spitalicească pentru că firma la care sunt angajate nu le-a mai plătit salariile de trei luni.


Mai mult decât atât, ele s-au plâns de munca grea pe care au depus-o în ultima vreme, după ce mai multe colege de-ale lor şi-au dat demisia după ce nu şi-au încasat salariile cuvenite.


Acum curăţenia în unitatea spitalicească este întreţinută de către infirmiere, care pe lângă îngrijirile date pacienţilor, mai sunt nevoite să dea cu mătura sau cu mopul. „Noi facem şi treaba noastră şi pe cea a îngrijitoarelor. Avem grijă de bolnavi şi spălăm pe jos, ne este foarte greu, avem foarte mult de muncă", ne-a spus Georgeta Mirică, infirmieră la Spitalul Judeţean Buzău.


Lanţul slăbiciunilor


Contractul pentru curăţenie a fost semnat cu o firmă din Bucureşti pentru o perioadă de patru ani. Numai că pe parcurs acesta a fost modificat pe motiv că societatea nu a folosit substanţele de curăţare şi maşinile speciale pentru curăţenie promise. Spitalul însă nu a mai efectuat nici plata către firma de curăţenie din cauza lipsei banilor, iar la rândul său societatea nu a mai plătit salariile angajaţilor.


„Acum practic încălcăm nişte reguli igienico-sanitare, dar trebuie să asigurăm curăţenia. Persoanele de la firmă au spus că nu mai vor să lucreze pentru că nu şi-au primit salariile, dar asta nu e treaba noastră relaţia contractuală dintre dumnealor. Este adevărat că noi avem nişte datorii şi nu le putem deconta pe toate din cauza lipsei de fonduri", ne-a declarat medicul Ion Drăghici, directorul medical al Spitalului Judeţean.


Între mătură şi pacient


Infirmierele de la spital sunt cele care au cel mai mult de suferit în lipsa persoanlului de curăţenie. Acestea sutn nevoite să alerge dintr-un salon în altul şi pentru a îngriji pacineţii, cât şi pentru a asigura curăţenia.


„Este foarte greu pentru ele, au de muncă foarte mult, mai ales atunci când este una singură pe tură nu ştie unde să se mai împartă"
, ne-a spus Angelica Popa, asistentă la secţia de Urologie a Spitalului Judeţean Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite