Spitalul Judeţean a acumulat din nou datorii la doar două luni de la preluarea de către Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul are datorii de 4.000.000 de lei
Spitalul are datorii de 4.000.000 de lei

După doar două luni de la preluarea sa de către Consiliul Judeţean (CJ) Buzău, Spitalul Judeţean de Urgenţă a adunat din nou datorii. Odată cu trecerea în custodia CJ , Ministerul Sănătăţii a achitat 19.000.000 de lei, scăpând spitalul de datoriile către furnizori.

Minunea nu a ţinut decât două luni, perioadă în care s-au adunat multe facturi de achitat iar spitalul a ajuns din nou să aibă datorii imense, de aproximativ 4.000.000. „Datoriile vechi au fost suportate de către Minister, dar s-au acumulat altele, pentru că sunt facturi care au termenul de plată la 90 sau la 180 de zile, iar acestea nu s-au luat în calcul. Acum am comunicat Casei de Sănătate că datorăm 4.000.000 de lei şi sperăm să îi primim cât mai repede", ne-a declarat Doru Nicolescu, directorul Spitalului Judeţean Buzău.


În primul rând justificarea


Odată cu trecerea spitalului sub tutela CJ, Ministerul Sănătăţii a achitat treptat datoriile în valoare de 19.000.000 de lei, sumă în care au fost incluse şi penalităţile cumulate din cauza întârzierilor.


Pentru plata datoriilor acumulate de atunci şi până acum, se aşteaptă ca, la rândul său, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate să-şi facă viramentele către spital.
„Noi am trimis o solicitare către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, dar încă nu am primit niciun răspuns. Trebuie să se stabilească dacă sumele sunt justificate şi apoi să fie achitate datoriile", ne-a spus Corneliu Vasilescu, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Buzău.


Spitalul Judeţean Buzău a fost în vară la un pas de avea toate conturile blocate, după ce CJ a amânat mai bine de o lună să îl preia până când datoriile nu au fost plătite.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite