Şoselele din Buzău devin din ce în ce mai periculoase din cauza teribiliştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezenţa poliţiştilor pe drumurile naţionale din Buzău pare că nu-i mai sperie pe teribilişti. Dovadă este bilanţul ultimelor acţiuni ale serviciului rutier, din care nu reiese nicio reducere a numărului de abateri din partea şoferilor.

Ieri, în intervalul orar 07.00 - 10.00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia Municipiului Râmnicu Sărat au organizat o acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie ce se pot produce pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi pentru depistarea şi scoaterea din trafic a şoferilor depistaţi băuţi. Au fost aplicate zece sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de peste 3.000 de lei.

Unul dintre echipajele care a acţionat pe strada Stadionului din municipiul Râmnicu Sărat a oprit pentru control o autoutilitară înmatriculată în Bucureşti la volanul căreia se afla un bărbat în vârstă de 32 de ani, din judeţul Vrancea. Cu ocazia verificării interiorului maşinii s-a constatat că era încărcată cu fier vechi, peste 2.100 kg, pentru care şoferul nu avea niciun document de provenienţă. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional iar încărcătura a fost confiscată pentru continuarea cercetărilor.

Tot în cadrul acţiunii de vineri a fost depistat şi un şofer băut, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din judeţul Vrancea, etilotestul indicând în cazul său o concentraţie alcoolică de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost sancţionat contravenţional cu puncte amendă şi i-a fost reţinut permisul pentru o perioadă de 90 de zile.

Cu o zi înainte, poliţiştii care au fost folosit în acţiunile lor şi aparatele de supraveghere a traficului şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, au înregistrat peste 100 de situaţii de depăşire a vitezei maxime admise. În toate aceste cazuri, au fost luate măsuri de sancţionare contravenţională, şoferii primind punctele-amendă şi puncte de penalizare.

Radarele care au acţionat joi pe DN10, DN 2B şi DN 2 E85 au mai înregistrat şi opt autovehicule ce efectuau depăşiri neregulamentare, astfel că împotriva celor opt şoferi a fost luată măsura reţinerii permisului în vederea suspendării pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Astfel de manevre imprudente au mai fost constatate şi în municipiul Buzău, unde trei buzoieni s-au angajat în depăşiri neregulamentare, încălcând marcajul longitudinal continuu. Şi aceştia au rămas fără permise pentru 30 de zile.

În aceeaşi zi, poliţiştii rutieri au mai reţinut alte trei permise de conducere, două pentru alcool şi unul pentru defecţiuni grave constatate la mecanismul de frânare al unui autovehicul ce se deplasa pe DN10, în localitatea Pătârlagele.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite