Sorina Elena Stanciu, micuţa scriitoare care vrea să devină militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorina Elena Stanciu
Sorina Elena Stanciu

Materia sa preferată este limba şi literatura română. Aceasta o inspiră atunci când compune diverse naraţiuni, majoritatea legate de copilărie.

În primii ani de şcoală îi plăcea foarte mult matematica, dar mai târziu şi-a schimbat înclinaţia către literatură. Acum este în clasa a opta şi deja s-a făcut remarcată la concursurile şi olimpiadele şcolare, dar şi în şcoală prin compunerile pe care le scrie.

„Mie mi se pare foarte interesant să ştiu tot despre limba noastră şi de aceea acord aceeaşi atenţie şi gramaticii şi literaturii", mărturiseşte Sorina.

Pe lângă temele pe care le primeşte la şcoală, citeşte cărţi sau compune scurte naraţiuni.

„Citesc atâta timp cât pot fi atentă, cât mă pot concentra. Dacă ceva îmi distrage atenţia, renunţ. De regulă citesc opere pe care le consider eu interesante, nu prea îmi place să mi se impună ce să citesc", spune Sorina Elena Stanciu.

Pentru că nu a avut o copilărie lipsită de griji, Sorina găseşte o sursă de inspiraţie în momentele trăite în primii ani de viaţă. Ea compune scurte naraţiuni de două- trei pagini, în care descrie momente din viaţa unui copil.

„Îmi place să fac compuneri. Acum încep să simt şi gustul poeziilor care sunt ceva mai dificil de compus. Dar până acum am făcut compuneri, cum le numim noi la şcoală. Când am o temă la şcoală, fac mai multe compuneri din care aleg una. Îmi place foarte mult să aibă ca temă copilăria pentru că trece foarte repede", a adăugat Sorina.

Acum este elevă în clasa a opta şi de-a lungul anilor de şcoală a participat la numeroase concursuri şi olimpiade.

„Am fost la „Olimpicii cunoaşterii" doi ani consecutiv, unde am obţinut o notă peste nouă, dar întotdeauna cred că este loc de mai mult", a precizat tânăra.

Vrea să îmbrace haina militară

La pasiunea sa pentru limba şi literatura română a contribuit şi dascălul său.

"Avem o profesoară extraordinară, doamna Paraschiva Dobre. Pentru mine este ca o mamă şi mi-a inspirat această pasiune", ne-a spus eleva.

Acum se pregăteşte pentru admiterea la liceu şi i-ar plăcea să urmeze profilul filologie de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Pentru că iubeşte literatura, poate că mulţi s-ar fi gândit că Sorina ar vrea să devină profesor. Însă, după liceu, ar vrea să îmbrăţişeze o carieră militară.

„Mi se pare ceva care îmi asigură viitorul şi mă atage ideea pentru că este foarte ordonată. Este foarte importantă disciplina pe care în ziua de astăzi puţine domenii o mai au. Această înclinaţie o am de la tatăl meu care lucrează în acest domeniu şi cred că şi acest lucru a contribuit la alegerea mea", ne-a spus Sorina Elena Stanciu.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt autorul şi opera ta preferate?
Poetul meu preferat este Mihai Eminescu şi de fiecare dată când am starea potrivită, citesc „Luceafărul", fiind poezia mea preferată. Ador poeziile lui Eminescu. Îmi place modul în care el îşi transmite sentimentele, are un mod unic. Consider „Luceafărul" o poezie fascinantă.

Cam cât timp îţi petreci studiind limba română?

Dacă eşti atent la ore şi îţi înveţi de fiecare dată, nu este nveoie să facă ceva în plus. Dar pentru că mie îmi place limba română, eu citesc şi fac diverse exerciţii de gramatică de fiecare dată când am timp şi dispoziţie. Mai ales că nu fac compuneri pentru a le publica, ci vor fi doar nişte amintiri.

Ce îi place

Îmi place foarte mult să mă plimb singură. Îmi plac peisajele de toamnă, sunt mirobolante. Îmi place să ascult muzică, să mă relaxez şi să fiu liniştită, calmă, să am parte de un ambient plăcut. Îmi plac persoanele calme şi apreciez foarte mult sinceritatea.

Ce nu îi place

Nu îmi plac momentele în care sunt needucată cu persoanele din jurul meu. Urăsc să mă trezesc dimineaţa. Nu îmi plac oamenii mincinoşi, cei aroganţi şi cei care fac prea multe comentarii care de obicei nu îşi au rostul.

Profil
Născută: 2 aprilie 1996, Buzău
Ocupaţie: elevă în clasa a opta la şcoala Nicolae Titulescu
Familie: singură la părinţi

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite