Şomerii au făcut coadă la Bursa Locurilor de Muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plini de speraţe, sute de şomeri, au luat cu asalt în această dimineaţă Bursa Generală a Locurilor de Muncă. În jurul orei 10.00, Colegiul Agricol, unde s-a desfăşurat Bursa era înţesat de şomeri de toate vârstele. În curte se formase o coadă impresionantă, iar în sala unde au fost amenajate standurile firmelor ofertante, oameni îşi făceau cu greu loc să treacă unii pe lângă alţii.

Cei mai mulţi şomeri au plecat însă dezamăgiţi întrucât la standurile angajatorilor nu au găsit ceea ce căutau, adică un loc de muncă bine plătit şi potrivit pregătirii lor. „Am găsit de lucru doar ca agent de pază, eu aş fi vrut altceva. Salariul este destul de mic”, ne-a declarat Georgian Rusinescu, un tânăr şomer.

De cealaltă parte, angajatorii, destul de puţini la număr nu pot spune că Bursa a fost o reuşită. În general, nu au reuşit să găsească printre sutele de şomeri, oamenii de care au nevoie. „ Este o bursă pe dimensiunea crizei economice. Sunt foarte mulţi participanţi şi locuri de muncă puţine şi foarte puţin diversificate” ne-a declarat Valeriu Dimciu, directorul coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău. La Bursa de anul acesta au participat 80 de firme care au oferit puţin peste 600 de locuri de muncă la nivelul judeţului, în condiţiile în care peste 800 de oameni veriseră dimineaţă să îşi caute o slujbă. 
 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite