Soluţii pentru reducerea numărului de maidanezi: noul padoc va include şi loc de joacă pentru câinii vagabonzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea buzoiană a înaintat Guvernului şi o propunere de îmbunătăţire a legislaţiei, fiind solicitată printre altle sancţionarea proprietarilor de câini care alungă puii în stradă.

Autorităţile locale au obţinut toate avizele şi au utilat noul padoc cu cele necesare pentru a-l putea inaugura. Situat în “Pepiniera” de la marginea oraşului, despre noul padoc s-a vorbit destul de mult în ultima perioadă. Iubitorii de animale şi Primăria s-au implicat în sfârşit cu adevărat şi în câteva zile adăpostul câinilor urmează să fie dat în folosinţă.

“În noul padoc avem toate condiţiile, cu lumină, apă şi toate avizele necesare. Aici sunt 64 de boxe, în care vor încăpea aproximativ 350 de câini, mult mai mare şi mai dotat decât cel vechi care avea o capacitate de maxim 120 de câini. Vom păstra şi adăpostul vechi, în care vom ţine cazurile speciale, femele cu pui sau câini la care vor putea veni mai des oamenii să îi îngrijească”, ne-a declarat medicul Dănuţ Păle, coordonatorul adăpostului municipalităţii din strada Horticolei.

În noul adăpost pentru câini, patrupedele vor avea parte de toate condiţiile, inclusiv de un loc de joacă, spaţiu pentru plimbare, iar buzoienii vor putea merge să viziteze animalele şi chiar să ajute la îmbunătăţirea traiului lor.

“În noul proiect este prevăzut inclusiv un loc de joacă cu balansoare şi cauciucuri cu nisip pentru câini.  De asemenea, am discutat cu câţiva profesori ai elevilor care doresc să facă voluntariat la adăpost sau care doresc să adopte de la distanţă animalele şi vom desfăşura un proiect şi împreună cu dumnealor”, ne-a declarat Silvia Rus, preşedintele asociaţiei de protecţie a animalelor Prieteni Credincioşi.

Înmulţirea necontrolată a câinilor care bântuie pe străzi şi deseori sunt agresivi cu trecătorii, au alertat în cele din urmă autorităţile locale, care s-au implicat serios în aceste proiecte.

“În primul rând trebuie îmbunătăţită legislaţia. Noi am trimis o iniţiativă în acest sens la Guvern. Este vorba despre posibilitatea de a sancţiona proprietarii de animale, în special cei care locuiesc la curte şi care permit înmulţirea necontrolată a câinilor iar apoi alungă puii în stradă. De asemenea, în cadrul unui nou proiect, intenţionăm să desemnăm, dintre iubitorii de animale, protectori de zonă care să aibă în grijă animalele şi să poată răspunde pentru starea lor de sănătatea şi alte probleme”, ne-a declarat Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite