VIDEO Şoimii sunt atraşi în oraş de şobolani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Păsările prădătoare au început să-şi facă cuiburi la etajele superioare ale blocurilor turn din municipiul Buzău. Una dintre astfel de familii de şoimi şi-a făcut cuibul într-o gură de aerisire, la etajul zece al blocului 50 din cartierul Micro XIV.

Oamenii s-au obişnuit deja cu ei şi chiar îi hrănesc. "Au cuibul de mult acolo. La început, când au venit şi îşi construiau cuibul, făceau o gălăgie infernală dar după aceea ne-am obişnuit. Unul dintre vecini chiar le dădea în fiecare zi de mâncare", ne-a declarat Iulian Iorga, locatar în blocul 50.

Unul dintre cei doi pui a căzut din cuib şi a rămas captiv într-un grilaj al unui apartament de la parter. Locatarii blocului au încercat să îl salveze şi pentru că nu ştiau ce să facă cu el au solicitat ajutorul forţelor de intervenţie.

"Au venit băieţii de la Poliţia Locală, ne-au confirmat că este şoim, l-am scos şi i-am dat să mănânce", povesteşte George Chivu întâlnirea cu strania pasăre, despre care ştie că este o pasăre răpitoare care trăieşte în păduri. Apoi, o echipă de medici veterinari au mers şi au ridicat puiul de şoim despre care au confirmat că este rănit la un picior.

"Cu tratamentul pe care i-l vom administra, credem că în maxim o săptămână se va face bine. Apoi îl vom duce înapoi la cuib", ne-a declarat medicul veterinar Dănuţ Păle.

Potrivit specialiştilor, în municipiul Buzău sunt mai multe cuiburi de şoim. Păsările se îndreaptă către oraş pentru că aici a crescut numărul şoarecilor şi al şobolanilor şi găsesc mult mai uşor hrană.

Şoimii sunt păsări răpitoare de zi, de mărime variată, agere și puternice, cu ciocul scurt și curbat și având câte o crestătură în formă de dinte şi se hrănesc cu pradă vie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite