Şmecherii la volan ignoră legea. Parchează oriunde, chiar şi pe trecerile de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amenzile foarte mari nu-i mai sperie pe şoferii care-şi lasă maşinile pe unde apucă, mai ales în centrul oraşului. Şoferii tupeişti îşi parchează fără nicio jenă autovehiculele pe trecerile de pietoni, în locurile destinate persoanelor cu handicap sau pe străzile cu oprirea interzisă.

Tot mai mulţi şoferi ignoră legea şi îşi parcheaze maşinile unde vor, neţinând cont că uneori ocupă spaţii destinate persoanelor cu dizabilităţi sau că le lasă chiar pe trecerile de pietoni. În orele de vârf nu există stradă din centrul Buzăului pe care să nu fie oprită o maşină care încurcă circulaţia. De exemplu, pe Aleea Trandafirilor sunt amplasate mai multe semne de „oprire interzisă", dar care nu sunt luate în seamă de şoferi.

Aceştia opresc, pornesc avariile şi merg liniştiţi să îşi facă cumpărăturile. De cele mai multe ori, poliţiştii locali vin să le aplice sancţiuni conducătorilor auto care parchează pe această arteră, însă şoferii se scuză că au lipsit doar câteva minute şi demarează în trombă.

image


În locul rezervat persoanelor cu handicap

Există şi o altă categorie de şoferi, care ocupă fără pic de jenă locurile destinate persoanelor cu handicap, mai ales în zona pieţei. Maşinile şmecherilor zăbovesc acolo ore în şir, fără ca posesorii să se teamă de amenzile foarte mari. „În zona centrală, aplicăm câte 4-5 sancţiuni zilnic numai pentru oprirea în spaţiile destinate persoanelor cu handicap. Amenda este de 1.000 de lei, dar cu toate acestea sunt mulţi şoferi care ignoră aceste semne şi uneori chiar şi pe colegii noştri", a declarat Adrian Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.


La aceste două categorii se adaugă şi şoferii cu maşini de teren care se urcă pe trotuare, pietonii fiind apoi nevoiţi să ocolească bolizii. „Nici nu mai ştim pe unde să mergem, suntem nevoiţi să o luăm pe stradă că trotuarele sunt ocupate de maşini", a spus revoltată Ioana Sânpetru, o buzoiancă de 62 de ani.


Tot în centrul oraşului, până şi „zebrele" au ajuns să fie ocupate de maşinile tupeiştilor. Pietonii trebuie să facă slalom printre autoturismele parcate, apoi să se asigure că prin zonă nu trece vreun şofer mai puţin atent care nu îi vede din cauza maşinilor parcate pe zebră. „Cred că această situaţie este creată şi de numărul insuficient de locuri de parcare, în special în zona centrală. Colegii mei zilnic se află în zonă şi iau măsuri împotriva celor care parchează ilegal, dar situaţia se repetă zi de zi", a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Adrian Teodorescu.

image
Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite