Şmecherii confundă şoselele Buzăului cu piste de curse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii buzoieni stau aproape continuu cu radarele pe şoselele din judeţ, pentru a-i mai domoli pe tot mai numeroşii şoferi care apasă mult prea tare pedala de acceleraţie.

Cele mai multe amenzi date de poliţiştii buzoieni au fost pentru depăşirea limitei legale de viteză, această abatere fiind în creştere, după ce în august 2010 au fost înregistrate 4.225 de astfel de abateri, faţă de 2.397 în august anul trecut.

Recordul de viteză din acest an este deţinut de un bucureştean de 23 de ani care a fost suprins de radar pe DE 85 conducând cu o viteză de Formula 1, nu mai puţin de 230 kilometri pe oră. Vitezomanul nici nu a a mai avut timp să oprească la semnalele poliţiştilor şi a fost blocat de următorul filtru, aflat la zece kilometri distanţă.

Recidivist şi nepăsător

Şoferul teribilist a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere pentru 120 de zile, deşi în urmă cu doi ani mai fusese surprins, tot în Buzău, rulând cu 160 kilometri pe oră. Tupeistul vitezoman, care conducea un WV Golf GTI, nu a considerat nici în faţa poliţiştilor că a exagerat cu viteza: „Pentru asta mi-am cumpărat o astfel de maşină", a comentat el sec.

O treime din amenzile date de poliţiştii de la circulaţie au fost date pentru depăşirea vitezei.

„În luna august, pentru combaterea principalelor abateri generatoare de accidente de circulaţie, au fost organizate acţiuni în cadrul cărora au fost constatate 71 de infracţiuni la regimul circulaţiei şi 11.409 contravenţii, din care 10. 314 la regimul circulaţiei", ne-a declarat comisarul Florina Crucianu, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite