VIDEO Sinucigaşa din Irak şi copilul ei au fost aşezaţi într-un sicriu fără însemne creştine, pentru a fi transportaţi la o moschee din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupurile tinerei de 26 de ani şi a copilului de 11 luni doi au fost ridicate astăzi de rude, de la Morga din Buzău. Curtea Serviciului Medico Legal Buzău a fost loc de pelerinaj pentru colegii doctorului Ali, aşa cum i se spune în spital medicului care şi-a pierdut soţia şi copilul.

Ei au coborât de pe secţia de Cardiologie să-i prezinte condoleanţe bărbatului care venise să îşi scoată morţii din Morgă.

La Buzău au fost aduse şi cinci femei din comunitatea islamică din Bucureşti, pentru a parcurge ritualul de spălare şi înfăşurare a trupurilor în bucăţi de pânză albă, fără cusături. O maşină mortuară, cât mai săracă în inscripţii cu simboluri creştine, a fost solicitată pentru a transporta cadavrele la Bucureşti spre o moschee din Colentina. Înmormântare a fost programată pentru astăzi, până la apusul soarelui, în cimitirul musulman din Bucureşti.

Cauze încă neelucidate

Certificatul de deces al femeii, întocmit aseară, precizează cauza morţii, şi anume asfixia mecanică prin spânzurare. La copil însă, motivul decesului rămâne încă necunoscut, spun anchetatorii. Probe prelevate de la micuţ au fost trimise la Mina Minovici, pentru analize toxicologice, acestea urmând să ofere informaţii atât despre cauza morţii, dar şi date preţioase pentru alcătuirea cronologiei deceselor. Pe certificatul de deces al băiatului de 11 luni legistul a scris „cauze neelucidate".

Două ipoteze rămân în picioare, spun surse din rândul anchetatorilor. Fie femeia a descoperit copilul mort şi s-a sinucis pentru a evita consecinţele, fie a provocat moartea micuţului după care şi-a pus şi ea capăt zilelor, din motive care vor fi descoperite la cercetare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite