Sinucigaşă, convinsă să rupă pactul cu moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii buzoieni au avut o misiune extrem de dificilă, ieri dimineaţă, în cartierul Dorobanţi 2 din municipiu. Pe fondul unei schizofrenii netratate, o fată de 29 de ani s-a postat în fereastra apartamentului de la etajul 4 în care locuieşte şi a ameninţat că se aruncă în gol.

Zeci de minute au negociat poliţiştii cu Nicoleta Mihaela Răcoreanu, pentru a o determina să nu se omoare. Fata a fost ascultată, consolată, rugată şi, într-un final, convinsă să deschidă uşa apartamentului. Din cauza lipsei posibilităţilor materiale, Nicoleta nu şi-a mai luat tratamentul de ceva vreme, iar boala a recidivat. S-a postat la geamul locuinţei de la etajul patru de unde a ameninţat că se aruncă în gol.


Şocaţi, vecinii au sunat imediat la numărul de urgenţă 112, iar în scurt timp parcarea din faţa blocului s-a umplut de pompieri veniţi cu o autospecială cu scară rabatabilă dar şi angajaţi ai poliţiei.


NEGOCIERI TENSIONATE


După aproape 30 de minute de negocieri, oamenii legii au reuşit să o convingă pe Nicoleta să deschidă uşa apartamentului. „Nu mai vreau să-mi iau tratamentul că m-au înebunit de tot prin spitale cu injecţiile. Vreau să fiu lăsată în pace pentru că este treaba mea ce fac", a strigat fata, imediat după ce a fost urcată în duba poliţiei.


În scurt timp au apărut şi rudele fetei care au declarat că incidentul s-a dotorat unei crize de schizofrenie.
„Sora mea este foarte bolnavă şi a fost intenată de mai multe ori în spital. Obişnuieşte să se certe cu tatăl meu şi cine ştie de ce s-a supărat. Oricum nu este prima dată când a avut tulburări de comportament, dar de data asta se pare că boala s-a agravat", a declarat Cristi Răcoreanu, fratele tinerei.

Citeşte amănunte în ediţia de Muntenia a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Buzău, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite