Singurul manual de geografia judeţului din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manualul a fost lansat la Liceul Spiru Haret
Manualul a fost lansat la Liceul Spiru Haret

Consiliul Judeţean Buzău a tipărit 400 de exemplare din Geografia Judeţului Buzău şi urmează să vadă lumina tiparului alte 4.000. Manualul este destinat profesorilor de specialitate şi elevilor care aleg această disciplină la orele opţionale.

Lucrarea intitulată „Buzău - Să ne cunoaştem judeţul” este singura de acest gen din ţară. Are 62 de pagini color, în format A4, bogat ilustrate, şi este rodul unei colaborări între documentaristul Gheorghe Petcu şi Simona Boian, şefa Biroului de Turism din Consiliul Judeţean. Materialul didactic a ajuns deja în mâinile a 120 de copii din clasele a treia de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”.

„Proiectul derulat de Consiliul Judeţean a pornit cu tipărirea unui număr de 400 de cărţi. Dintre acestea, o treime sunt deja distribuite la patru clase propuse ca eşantion de evaluare a proiectului. Noi suntem siguri că o să fie o reuşită, dat fiind faptul că lucrarea este scrisă pentru nivelul claselor primare, textele sunt însoţite de foarte multe poze şi observăm deja un răspuns pozitiv din partea copiilor şi a cadrelor didactice”, ne-a declarat Simona Boian, unul dintre coordonatorii proiectului.

Investiţia de 195.000 de lei a fost realizată din fondurile europene pentru educaţie, accesate anul acesta de Consiliul Judeţean Buzău.
„Bucuria mea de a fi părtaş la această apariţie editorială este cu atât mai mare cu cât această carte răspunde dorinţei buzoienilor de a-şi cunoaşte mai bine locurile natale, interesului vizitatorilor de a-i descoperi frumuseţile şi de a răspunde curiozităţii elevilor şi tinerilor de a-şi cunoaşte mai bine judeţul”, spune Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean, în prefaţa lucrării.

Cartea prezintă repere istorice ale acestor meleaguri, informaţii despre personalităţile locului şi date despre monumentele naturale dar şi cele create de mâna omului. Astfel, elevii au şansa să afle încă din primii ani de şcoală despre Cloşca cu Puii de Aur, de la Pietroasele, despre Vulcanii Noroioşi, Lacul Vulturilor, despre casa memorială V. Voiculescu, Casa Codescu de la Chiojdu, care se află reprezentată şi pe bancnota de 10 lei, detalii despre viaţa tenorului Nicolae Leonard sau a dramaturgului George Ciprian, dar şi legende locale.

„Inspectoratul Şcolar agreează proiectul şi asta ne determină să extindem proiectul. Vrem să mai tipărim încă 4000 de cărţi, pentru a le distribui tuturor şcolilor din judeţ”, a declarat Simona Boian, coautor al lucrării.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite