O buzoiancă s-a făcut şoferiţă de dric, pentru a duce mai departe afacerea familiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi are doar 32 de ani, nu se sfieşte deloc să se urce la volanul unei maşini mortuare pentru a conduce oamenii pe ultimul drum. Mădălina Dinu are o meserie mai puţină obişnuită pentru o femeie. Încă de la 18 ani, după ce şi-a primit permisul de conducere a început să conducă dricul de firma de servicii funerare a tatălui său.

Tatăl Mădălinei şi-a deschis o afacere încă din anii '90. Acesta a crezut că este oportun şi rentabil să îşi înfiinţeze o firmă de servicii funerare. Pe atunci fiica domnului Ivan, aşa cum îl cunosc mai toţi buzoienii, avea doar 13 ani, însă nu se temea de lucrurile legate de înmormântare. Mai mult decât atât şi-a ajutat tatăl încă de la început şi cu timpul a început să îi placă.

Tot din timpul copilăriei, Mădălina avea şi o pasiune: aceea de a conduce maşini. Aşa că a aşteptat nerăbdătoare să îşi ia permisul de conducere pentru a se urca la volanul unei maşini. Însă primul autovehicul condus de ea nu a fost unul tocmai obişnuit, ci un dric. „Prima maşină pe care am condus-o era un Mercedes care avea cutie automată şi care mergea foarte uşor. Primul meu drum cu această maşină a fost spre casa unui om decedat, pe care l-am dus apoi la cimitir", îşi aminteşte Mădălina Dinu.


Pentru că a vrut să ducă mai departe tradiţia familiei, nu s-a temut niciodată de meseria pe care şi-a ales-o. Ştie că nu este tocmai obişnuită activitatea sa de zi cu zi, însă spune că nicio muncă nu este ruşinoasă. „Nu mi-e teamă şi nu mi-e jenă de meseria mea, mai ales că fac ceea ce mi-am dorit. Este o muncă cinstită şi pot să spun că fac toate activităţile legate de înmormântare", ne-a spus Mădălina.


Clienţii perfecţi


Pentru unii buzoieni, munca legată de înmormântări poate fi extrem de dificilă. Nu toţi au curajul să conducă pe ultimul drum zeci de oameni săptămânal, însă Mădălina Dinu spune că locul său de muncă este aproape perfect, mai ales că dintotdeauna i-a plăcut să lucreze cu oamenii.

„Nu mi-a fost teamă niciodată când m-am urcat la volanul dricului. După părerea mea, clineţii mei sunt perfecţi pentru că sunt foarte calmi şi cuminţi şi nu fac niciodată reclamaţii", spune Mădălina Dinu.


Apropiaţii săi au rămas surprinşi la început când au văzut-o pe Mădălina la volanul dricului, dar cu timpul s-au obişnuit şi i-au înţeles pasiunea. „Pentru noi este o activitatea obişnuită, acum nu ni se mai pare nimic ieşit din comun", ne-a spus Ioana, una din angajatele de la firma de servicii funerare.


Chiar şi după 14 ani de activitate în domeniu, nicio altă buzoiancă nu i-a făcut concurenţă Mădălinei la cursele cu dricul.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite