Sindicaliştii buzoieni au pichetat Prefectura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de funcţionari publici din Buzău membri ai celor patru confederaţii sindicale CNSLR  Frăţia, BNS, Cartel Alfa si CSDR au participat astăzi la un miting de protest organizat în faţa Prefecturii din Buzău.

Acţiunea coordonată de reprezentaţii centralelor sindicale de la nivel naţional a început la ora prânzului şi s-a derulat pe parcursul a două ore.

Printre bugetarii care au manifestat în stradă s-au aflat şi aproximativ 50 de poliţişti care au participat la această acţiune în afara orelor de program.
Noi o să recurgem în perioada următoare şi la altfel de acţiuni de protest.  Avem în plan să ne retragem toata birotica pe care o avem mobilizată acum la instituţie” a declarat Gabriel Dragomir liderul de sindicat al poliţştilor din Buzău.

Şi angajaţii de la serviciul de ambulanţă au îngroşat rândul bugetarilor nemulţumiţi, care au participat la mitingul din faţa Prefecturii. Oamenii spun că problemele cronice cu care se confruntă instituţia i-a determinat să iasă în stradă.
  "Participăm la această pichetare cu 20 de angajaţi care au ieşit din tură. Avem probleme de personal sesizate inca de anul trecut si drepturi salariale neplatite. De un an de zile nu am mai angajat pe nimeni iar această situaţie este inacceptabilă” ne-a declarat liderul de sindicat Ionuţ Stoicescu

Deşi activitatea din Primăria Buzău a decurs normal pe parcursulul zilei de marţi, aproximativ 20 de reprezentanţi ai instituţiei s-au deplasat în faţa Prefecturii.

Suntem disperaţi din cauza reducerii salariilor cu 25 la sută. În urmă cu cateva luni li s-au mai taiat niste sporuri iar după noua recalculare vom ajunge undeva în jurul sumei de salariu minim. Cine poate trai astăzi cu 600 de lei?" se plânge Camelia Radu preşedintele grupei sindicale "Funcţionarul" din Primăria Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite