VIDEO Sindicaliştii buzoieni au lăsat acasă pancartele cu mesaje anti-Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii au pregătit diplome pentru guvernanţi
Sindicaliştii au pregătit diplome pentru guvernanţi

La ora 8.00, peste 200 de sindicalişti din Învăţământul Preuniversitar Buzău au plecat la Bucureşti, îmbarcaţi în patru autocare.

Dascălii din municipiul Buzău şi-au dat întâlnire pe platoul din Piaţa Dacia. Unii aveau asupra lor bucăţi de carton cu mesaje împotriva guvernului şi a ministrului educaţiei şi niciuna cu lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu. „Pentru că preşedintele se află într-un moment greu, am lăsat acasă pancartele cu mesaje împotriva preşedinţiei dar i le vom transmite altă dată”, ne-a declarat profesorul George Voinea. GALERIE FOTO

Din judeţul Buzăul au hotărât să meargă la marele miting un număr de 200 de persoane, membri ai Sindicatului Învăţământului Preuniversitar. „Un autocar a plecat din Râmnicu Sărat, iar trei de aici. Întâlnirea cu ceilalţi sindicalişti este la Parcul Plumbuita, după care participăm la mitingul din Piaţa Victoriei. Mergem cu mesajul că dacă în al zecelea cea nu se vor trezi şi nu vor aloca ceea ce îi este necesar învăţământului, învăţământ de care depinde viitorul acestei ţări, este de neimaginat ce se poate întâmpla în perspectivă în ţară, cu tot ce înseamnă economie”, ne-a declarat Ion Dobre, liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar Buzău.

Ceilalţi colegi ai sindicaliştilor plecaţi la miting vor sta acasă, dar nu pentru proteste, ci pentru că au acest drept stipulat în contractul colectiv de muncă, încheiat anul trecut dar încă valabil deoarece nu a fost denunţat de Inspectoratul Şcolar. „Buzăul beneficiază de acest drept, drept negociat şi consemnat în contractul colectiv de muncă, înregistrat şi aflat în vigoare la acest moment. Au fost voci care au spus că acest contract nu mai este în vigoare. Îi trimitem la legislaţie iar dacă nu ştiu unde să caute, să ne caute pe noi şi le putem face dovada că acest contract este în vigoare”, a spus Ion Dobre, liderul SÎP Buzău.

Beneficiază de ziua liberă absolut toţi lucrătorii din învăţământul buzoian.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite