Simona Nicolăescu este în topul olimpicilor la psihopedagogie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eleva se mândreşte cu locul al doilea la secţia comunicare didactică, loc obţinut la Olimpiada Naţională de  Psihopedagogie, care a avut loc în luna aprilie, la Slobozia.

Liceul Pedagogic din Buzău este pepiniera dascălilor care vor preda, mâine, în şcolile din judeţ sau de pretutindeni. Elevii de aici ar putea fi printre cei mai pricepuţi educatori sau învăţători din ţară, dat fiind faptul că sunt, în prezent, printre cei mai buni olimpici la pedagogie.

Simona Nicolăescu este una dintre elevele cu care liceul buzoian se mândreşte. Tocmai s-a întors de la Olimpiada Naţională de  Psihopedagogie, susţinută în aprilie, la Slobozia, cu un onorant loc doi la secţia comunicare didactică. „Este o disciplină care studiază relaţia dintre elev şi cadrul didactic din mai multe unghiuri. Am avut rezultate foarte bune la capitolul despre barierele de comunicare, adică ceea ce poate interveni în relaţia dintre profesor şi dascăl”, spune Simona.

Eleva, care acum este în clasa a zecea, spune că nu a fost nevoită să se pregătească prea mult pentru această olimpiadă. „Dacă eşti atent la ore, ai putere de înţelegere şi îţi dai interesul să cunoşti din ce în ce mai mult, vei avea abilităţi în comunicare. Trebuie să ai o minte deschisă, să vezi multe oportunităţi. Practic, această disciplină ţine de viaţa de zi cu zi”, declară olimpica la psihopedagogie.

A învăţat în Şcoala numărul 1, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, iar când a venit vremea să dea admiterea la liceu, deşi avea rezultate foarte bine la teste şi putea ajunge oriunde îşi dorea, a preferat Liceul Pedagogic. „Am ştiut că are ceva în plus. De fapt, mama a fost prima care m-a îndrumat aici, chiar în perioada când studiam ofertele. Am avut de ales între licee foarte bune, unde învăţai materii comune, şi această şcoală, care te pregăteşte într-un alt mod”, povesteşte Simona.

A ajuns la profilul instructor – animator, care avea să îi deschidă noi orizonturi în ceea ce priveşte viaţa de licean. „Profesorii sunt ca o familie, pentru că provin din Pedagogic iar unii poate chiar au fost colegi de clasă. Diferă totul, chiar şi ceea ce învăţăm la clasă. La profilul meu înveţi jocuri care motivează copiii să comunice, să cunoască tot ce e nou, jocuri civice sau cu caracter moral”, explică Simona.

Îi pare rău că nu poate profita la maxim de oferta programei pe care o parcurge. „În clasa noastră este o asociaţie de animatori, care organizează tot felul de evenimente, sâmbăta şi duminica, în Mall. Sunt voluntari care se joacă cu copilaşii, merg în excursii. Din păcate, eu nu am timp de voluntariat, deocamdată”, spune eleva olimpică la Psihopedagogie.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce ai de gând să faci mai departe?

„Chiar dacă acum merg pe această linie, vreau totuşi să dau la medicină, la stomatologie. Dacă va fi greu, atunci mă voi reorienta către SNSPA, unde am asigurată admiterea fără examen, odată cu obţinerea locului al doilea la olimpiadă. Eu zic că mă pregătesc suficient de acum, dar să ştiţi că îmi fac timp pentru toate”.

Îţi dedici timpul numai învăţatului?

„În timpul săptămânii, şcoala, temele şi cititul îmi ocupă cam tot timpul. La sfârşit de săptămână îmi fac însă timp pentru prietenele mele, cu care ieşim în parc, mergem la petreceri. Ne uităm împreună la filme horor şi la comedii”.

Ce îţi place? „Îmi place să ascult muzică, îmi place „Enigma Otiliei”, pe care am citit-o de trei ori, îmi place să fac sport, mai precis, să alerg, şi să dansez. Îmi mai place să visez iar visul meu acum este să ajung într-o altă ţară. Îmi place să călătoresc foarte mult iar Sibiul este oraşul care mi-a plăcut cel mai mult, pentru că are un aer misterios”.

Ce nu îţi place? „Nu îmi plac oamenii superficiali, oamenii care mint uşor şi fără să aibă remuşcări. Nu îmi place că tu, ca tânăr, nu eşti ajutat de ceilalţi de lângă tine, nu eşti stimulat să avansezi în carieră, nu ţi se întinde o mână. De aceea vreau să plec din ţara asta, pentru că mă înspăimântă gândul că societatea îmi va tăia aripile”.

Profil
Născută în municipiul Buzău, pe data de 3 mai 1993,
Ocupaţia – elevă la Liceul Pedagogic
Familie – o soră 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite