Şi-a ucis tatăl cu drujba, despicându-i capul în două

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crimă ca-n filmele de groază în satul Topliceni, aflat la circa 40 de kilometri de Buzău. Rică Ioaniţescu, un tânăr în vârstă de 21 de ani, şi-a ucis tatăl, Nicolae Ioaniţescu (59 de ani), despicându-i capul în două cu drujba.

Citiţi şi: Crima de la Topliceni: Ucigaşul de tată a fost scos din ştreang de mama sa

Incidentul s-a produs târziu, aproape de miezul nopţii de marţi spre miercuri. Rică, cel mai mic dintre cei trei copii ai soţilor Aurica şi Nicolae Ioaniţescu, fusese toată ziua plecat la lucru în sat. Băiatul, care nu are un loc de muncă stabil, obişnuia să facă un ban din diferite lucrări: tăia lemne, făcea curăţenie în curţi, căra apă, căra gunoiul la rampă.

image

Rudele lui Nicolae Ioaniţescu, în stare de şoc ( Rică Ioaniţescu-21 de ani în dreapta)

Ziua începuse calm. „A mâncat ceva, apoi a plecat. Nu s-a certat cu nimeni", a povestit Aurica Ioaniţescu. După ce şi-a terminat treburile în sat, Rică s-a oprit seara târziu în cârciuma din sat, unde a început să se cinstească din banii câştigaţi. În jurul orei 20.00, la cârciumă a ajuns şi tatăl acestuia, Nicolae, care, după câte spun martorii, a vrut să-l ia cu el acasă. Cum Rică nu se dădea plecat din  crâşmă, cei doi au stat la un pahar împreună, până aproape de ora 22.00, când au plecat către casă.

Citiţi şi: Crimă şi sinucidere pe motiv de divorţ

Au stat la un pahar

Martorii spun că în cârciumă tatăl şi fiul au fost paşnici. Pe drumul către casă însă, cei doi au început să se certe. Câţiva săteni au declarat că i-au auzit certându-se.  Rică i-ar fi reproşat tatălui său că l-a făcut de râs căutându-l în bar şi l-a înjurat. Cearta s-a transformat repede în încăierare, iar rudele nici nu şi-au dat seama când băiatul a pus mâna pe drujba pe care o aveau în şopron, a pornit-o şi s-a repezit cu ea la cel care i-a dat viaţă.

Bărbatul de 59 de ani a ridicat mâinile să se apere, dar nu a reuşit să se ferească sau să oprească lovitura. Cu capul despicat în două, cu gâtul aproape secţionat, s-a prăbuşit într-o baltă de sânge şi a murit pe loc. Totul s-a întâmplat atât de repede încât nimeni nu a avut cum să-l oprească pe tânăr.

Acuzat de relaţii incestuoase

Localnicii din Topliceni îi ştiau pe Nicolae Ioaniţescu şi pe cei trei fii ai săi ca oameni muncitori şi de nădejde. Banii trimişi din Italia de fiul cel mare şi ceea ce scoteau din munca cu ziua prin sat le erau de ajuns să trăiască decent. Nimic nu părea să prevestească tragedia. „Rică e un băiat muncitor şi îl luam mereu cu mine la muncă. E cel mai harnic dintre fraţi şi nu-mi vine să cred că s-a întâmplat asemenea nenorocire", a declarat Ion Macovei, vărul bărbatului ucis.

Dincolo de aparenţe, însă, în interior, certurile şi scandalurile erau aproape o obişnuinţă. Victima îşi acuza la beţie foarte des fiul că întreţine relaţii sexuale chiar cu maică-sa. „Se certau tot timpul şi îi reproşa băiatului că trăieşte cu mine. Acum nu ştiu ce s-a întâmplat", a spus Aurica Ioaniţescu, soţia victimei şi mama criminalului. Rică Ioaniţescu riscă să petreacă după gratii următorii 25 de ani. Bărbatul şi-a recunoscut fapta şi a fost reţinut de poliţişti. El va fi supus şi unei expertize psihiatrice, iar ieri judecătorii de la Tribunalul Buzău l-au arestat pe Rică Ioaniţescu pentru 29 de zile.

"Nu pot să cred că s-a prăpădit. Se certau tot timpul şi soţul meu îi reproşa băiatului meu, Rică, că trăieşte cu mine. Acum nu ştiu ce s-a întâmplat."
Aurica Ioaniţescu văduvă şi mama criminalului

image
Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite