Sfaturi de la polițiști, pentru petrecerea în siguranță a vacanței de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii au ținut locul dascălilor
Polițiștii au ținut locul dascălilor

Peste 1800 de elevi din şcolile buzoiene au primit miercuri vizita poliţiştilor care i-au sfătuit cum trebuie să procedeze pentru a se bucura de vacanţa de vară. Întâlnirile au avut loc în localitățile Valea Râmnicului, C. A. Rosetti, Mărăcineni, Poşta Câlnău, Movila Banului şi Gherăseni.

Cu două zile înainte de sfârşitul anului şcolar, poliţiştii Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi poliţişti de la formaţiunile de poliţe rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au participat la întâlniri cu elevii în Şcolile nr. 1 şi 5 din municipiul Buzău, precum şi în unităţi de învăţământ din comunele Valea Râmnicului, C. A. Rosetti, Mărăcineni, Poşta Câlnău, Movila Banului şi Gherăseni.

Desfăşurate conform calendarului Campaniei de informare „Vacanţă în siguranţă”, activităţile au avut drept scop prevenirea implicării şcolarilor în situaţii de risc, atât în calitate de victime, cât şi de participanţi la comiterea de fapte antisociale.

Poliţiştii şi elevii au discutat, astfel, despre prevenirea infracţiunilor de furt, a infracţiunilor cu violenţă şi, nu în ultimul rând, prevenirea accidentelor de circulaţie, capitol la care „dascălii în uniformă” au făcut referire la evenimentele rutiere cu victime din rândul minorilor.

La întâlnirile ce au avut loc la şcolile 1 şi 5 din municipiul Buzău, alături de poliţiştii de la Prevenire au participat şi lucrători din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Buzău, care au insistat asupra pericolelor consumului de alcool, tutun, substanţe etnobotanice şi droguri.

De asemenea, la activităţile pe care le-au desfăşurat în unităţile de învăţământ din cele şase comune, poliţiştii rutieri au fost însoţiţi de profesorul Mihai Constantin de la Palatul Copiilor Buzău.

În total, 1.859 de elevi au fost ieri gazdele poliţiştilor, care i-au sfătuit cum să procedeze pentru a avea o vacanţă în siguranţă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite