Sfaturi de la afaceriştii buzoieni pentru 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Economiştii estimează un an în care investiţiile în agricultură ar fi profitabile, mai ales că este un domeniu de interes şi pentru piaţa externăDupă doi ani de criză economică, oameni de afaceri de succes dau câteva sugestii celor care mai au bani puşi deoparte şi sunt dispuşi să-i investească.

De mai bine de doi ani, mulţi patroni se plâng că afacerile lor se duc pe apa sâmbetei din cauza recesiunii. Nu mai încheie tranzacţii, nu mai au clienţi şi unii chiar şi-au închis afacerile. Pe de altă parte, sunt şi buzoieni curajoşi care nu s-au speriat de criză şi vor să investească.

Economiştii spun că există patru mari domenii în care se pot investi sume de bani în noul an, iar profitul să fie destul de satisfăcător.

„Eu cred că agricultura este un domeniu important şi eficient. Se poate investi în sisteme de irigaţie, în maşini agricole sau în fertilizarea solului având în vedere că există o piaţă externă foarte bună, mai ales pentru grâu. Şi din producţia agricolă de produse ecologice se poate scoate profit", ne-a spus Aurel Gubandru, preşedintele Asociaţiei Generale a Economiştilor (AGE) din Buzău.

Afaceri eco

Cei care se gândesc la o afacere, trebuie să ştie că profitul nu vine imediat, iar iniţial este nevoie de o sumă de bani destul de mare pentru investiţiile în afaceri eco, unde domeniu în care este loc destul pe piaţa românească.

„Investiţiile în energia verde sau în energia solară sunt în fază incipientă. Şi hidrocentralele au nevoie de investiţii. Alte domenii în care buzoienii şi-ar putea deschide afaceri sunt protecţia mediului, tratarea apelor uzate sau chiar reciclarea deşurilor, de unde se poate câştiga foarte bine. Şi în ultimul rând, se poate investi în dezvoltarea rurală pentru atragerea de turişti", a adăugat economistul.

Străinii, vot tot pentru agricultură

Şi străinii cu afaceri în Buzău consideră că agricultura ar putea aduce profituri bune în 2011.

„Eu le recomand investitorilor străini da rşi celor locali să îşi deschidă afaceri în domeniul mecanic, textil, dar şi în agricultură pentru că există personal pregătit. Totuşi, cei care vor să investească, trebuie să studieze piaţa înainte, să constate dacă au sau nu potenţiali clienţi. Însă, pentru atragerea de noi investitori, România mai are nevoie de investiţii în infrastructură", ne-a declarat Angelo Serafin, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini din Buzău.

Specialiştii din domeniul economic au mai adăugat că recesiunea economică din ultimii doi ani nu ar trebui să reprezinte o piedică pentru cei care vor să îşi deschidă o afacere.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite