Serviciul 112 pentru surdo-muţi va funcţiona mai întâi la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul 112 pentru surdo-muţi va deveni operaţional în judeţul Buzău la sfârşitul lunii septembrie. În premieră naţională, joi a fost efectuată prima probă cu privire la funcţionarea apelurilor persoanelor surdo-mute în situaţii de urgenţă.

“Cu ajutorul prefectului, am reuşit să obţinem şi să dotăm un birou care va prelua mesajele celor peste 700 de persoane cu handicap auditiv şi de vorbire din judeţul Buzău, a declarat Ionica Tarău, preşedintele Asociaţiei 1 Iunie, iniţiatorul proiectului.

Potrivit prefectuilui Paul Beganu, servicul 112 pentru persoanele surdo-mute va deveni operaţional la sfârşitul acestei luni. “Mai avem probleme cu achiziţionarea video-telefoanelor şi va trebui să completăm partea de logistică”, a spus Beganu.

Potrivit sursei citate, de biroul 112 din Buzău ar putea beneficia persoanele cu dizabilităţi din întreaga ţară, unde sunt evidenţiate peste 30.000 de persoane surdo-mute. Aceştia ar putea beneficia de biroul de la Buzău, unde vor fi angajaţi interpreţi profesionişti în limbajul mimico-gestual.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite