Serbări câmpeneşti pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serbare folclorică
Serbare folclorică

Buzoienii care obişnuiesc să-şi petreacă sfârşitul de săptămână la serbările câmpeneşti din judeţ, mai au doar câteva astfel de ocazii. Una este chiar în această după-amiază, la Chiojdu, unde este programată ediţia a 11-a „Târgului Măriilor”.

Vedete ale muzicii populare dar şi artişti renumiţi pe plan local vor urca pe scena serbării. Petrică Mâţu Stoian şi Constantin Enceanu sunt capetele de afiş ale spectacolului, nume care, spun organizatorii, de obicei atrag spectatori de la zeci de kilometri distanţă, chiar şi turişti din alte judeţe.

Greul petrecerii maraton, aşa cum se anunţă cea de la Chiojdu, îl vor duce însă soliştii buzoieni de muzică populară. Aceştia sunt angajaţii Centrului de Valorificare a Tradiţiei Populare, din cadrul Consiliului Judeţean, care anual cântă la peste 20 de serbări de pe tot cuprinsul judeţului.

Următoarele spectacole în aer liber vor avea loc la Săpoca, unde este programată “Parada Gospodarilor”, la sfârşitul lui septembrie, şi la Năeni, unde în octombrie se tine serbarea “Glasul Pietrei”.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite