Selectarea deşeurilor este o noţiune abstractă pentru buzoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă din 2007 au fost amplasate în oraş 300 de tomberoane pe 140 de platforme, însă buzoienii aruncă gunoiul tot la grămadă.

De mai bine de trei ani, buzoienii trebuie să arunce gunoiul separat, în containere speciale pentru PET-uri, hârtii şi resturi menajere. Numai că în toată această perioadă doar angajaţii din instituţii sau şcoli reuşesc să arunce gunoiul selectiv, în timp ce locuitorii din cartiere ignoră pubelele speciale.


„Buzoienii încă aruncă tot gunoiul la grămadă. În 2007 am amplasat 300 de recipiente în oraş pe 140 de platforme, dar în două săptămâni au fost devalizate şi a trebuit să mai adunăm din tomberoane", ne-a spus Liviu Mocanu, directorul firmei de salubrizare RER Ecologic Service.


Mulţi dintre buzoieni continuă să arunce gunoiul la grămadă din comoditate. „Ce ar trebui să fac? Să fac trei pungi de gunoi în casă şi în fiecare să pun plastic, hârtie şi resturi? Am o pungă de gunoi în care arunc de toate", spune Ioana Ungureanu, o buzoiancă de 56 de ani.


Comoditatea oamenilor i-a făcut şi pe reprezentanţii firmei de salubrizare să renunţe la mai multe puncte de colectare a gunoiului selectiv.
„Acum sunt 20 de puncte de colectare selectivă în oraş. Noi am retras mai multe containere din cauză că nu erau folosite conform destinaţiei. Mai trebuie să lucrăm la conştientizare, poate şi prin constrângere", a mai adăugat directorul RER Ecologic Service.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite