Şeful Poliţiei Rutiere, despre cazul judecătoarei acuzată că avea alcoolemie la volan şi scoasă basma curată de instanţă: “Cu onoarea mea nereperată cum rămâne, coano Joiţico?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful poliţiştilor rutieri din România, comisarul şef Lucian Diniţă, din IGPR, este de părere că suspendarea pe doi ani şi jumătate a celor trei agenţi din Dâmboviţa care au oprit-o în trafic pe judecătoarea Elena Turcu şi au constant că aceasta conducea deşi consumase băuturi alcoolice, le-a adus imense pierderi, mai ales de imagine, angajaţilor din subordinea sa.

Prezent la Buzău pentru o instruire, şeful Direcţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a ţinut să precizeze într-o conferinţă de presă că este nedrept ca poliţiştii să aibă de suferit atunci când îşi fac datoria sancţionând oameni influenţi, precum judecătoarea Elena Turcu.

Cei trei poliţişti care au prins-o în trafic au fost acuzaţi de către magistrat de abuz în serviciu şi, în consecinţă, au fost suspendaţi din funcţii. Zilele trecute, judecătoarea a fost achitată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

“De vreme ce justiţia a stabilit într-un fel, este decizie şi ea trebuie tratată ca atare. Ceea ce trebuie avut însă în vedere şi este deranjant este faptul că acei lucrători sunt suspendaţi de doi ani jumate din activitate. Nu doresc nimănui să fie suspendat din funcţie pentru că ţi-ai făcut datoria şi finalul să fie unul necomentabil”, a spus comisarul şef Lucian Diniţă.

Oficialul din IGPR s-a arătat dezamăgit că expunerea publică a acestui caz nu a fost benefică şi pentru cei trei poliţişti dâmboviţeni, care au stat doi ani şi jumătate acasă.

„Am mulţumit presei că a fost lângă noi şi a redat fidel pe fiecare cum a acţionat şi cum a reacţionat. Rezultatul a fost imediat după cum aţi văzut. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a sesizat din oficiu, însă trebuie să recunosc că sprijinul din partea dumneavoastră, din partea Ministerului de Justiţie până la un moment dat, n-au avut efect şi asupra revenirii, asupra măsurii de suspendare a celor implicaţi şi iată finalul, când probabil fiecare îşi va reintra în activitate, dar se naşte întrebarea pe care a spus-o nenea Iancu Caragiale: şi cu onoarea mea nereperată cum rămâne, coano Joiţico?”, a declarat Diniţă.

Şeful Direcţiei rutiere din IGPR a participat, astăzi, împreună cu şeful Serviciului prevenire din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie la o instruire a poliţiştilor de la serviciul rutier Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite