Se strâng semnături pentru închiderea magazinelor de vise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În toate liceele din Buzău s-a declanşat o amplă campanie pentru înlăturarea din oraş a celor care vând etnobotanice. Îngrijoraţi de stările „euforice" ale unor colegi, elevii cer autorităţilor locale să închidă cele şase magazine care comercializează produse etnobotanice în municipiu.

Speriaţi de amploare pe care o ia fenomenul drogurilor uşoare, responsabilii din învăţământ au luat decizia de a demara o campanie care să împiedice funcţionarea magazinelor de vise. Astfel, elevii şi profesorii vor strânge semnături pentru închiderea acestora. Până pe 15 decembrie tabelele cu semnăturile liceenilor vor fi prezentate Primăriei Buzău.

„Fiecare reprezentant din consiliul elevilor are tabele pe care trebuie să strângă semnături atât de la colegi, profesori cât şi de la părinţii lor, astfel încât pe 15 decembrie acestea să fie înmânate Inspectoratului Şcolar. Teancurile cu semnături vor fi transmise ulterior primarului şi consilierilor locali", a spus Florina Stoian, inspector şcolar general al IŞJ Buzău.


Campania a fost demarată


Elevii de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi-au pregătit tabelele cu numele tuturor liceenilor şi au început astăzi să adune semnăturile celor care sunt de acord cu închiderea magazinelor. Aceştia sunt unanim de acord ca punctele de vânzare să dispară. "Eu consider că dacă ajungem să consumăm aceste produse punem o barieră între noi şi viaţa pe care o putem avea, nu mai suntem conştienţi de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, iar pe parcurs ne distrugem şi viaţa", ne-a spus Georgiana Sandu, o elevă de 17 ani.


Mulţi dintre elevi au ajuns la concluzia că magazinele de vise trebuie închise după ce au avut ocazia să vadă stările unei persoane care consumase substanţe etnobotanice. "Am văzut un amic care abia consumase substanţe etnobotanice şi m-a speriat, pentru că îmi spunea că vede o persoană care îi face cu mâna, avea frisoane, era foarte ciudat", ne-a mărturisit Elena Trică, o elevă de 15 ani.


Conducerea Inspectoratului Şcolar se aşteaptă să se strângă 50.000 de semnături, cu ajutorul părinţilor şi profesorilor care conştientizează pericolul plantelor etnobotanice. "Trebuie ca elevii şi copiii noştri să discearnă că acestea le fac rău. Prin această campanie sperăm ca magazinele să se închidă şi să dispară şi cele de pe internet", spune Daniela Albu, profesor la Colegiul Naţional Mihai Eminescu.


În Buzău, sunt deschise şase magazine care comercializează substanţe etnobotanice, iar până acum şapte elevi buzoieni au necesitat internarea în spital în urma consumului de droguri uşoare.


Şoc pentru o basarabeancă


O elevă de 17 ani venită de peste Prut pentru a-şi continua studiile a rămas stupefiată când a văzut în oraş astfel de magazine. "Nu am crezut că aici mă voi întâlni cu astfel de porbleme pentru că în Moldova nu există magazine care vând produse etnobotnaice. Consider că acestea trebuie să dispară pentru că ne împiedică să evoluăm pe noi tinerii", ne-a spus Olga Alexa.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite