Se scumpeşte şi plata „căldurii comune”. Buzoienii vor plăti de cinci ori mai mult faţă de anii trecuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii cu încălzire proprie în locuinţe ar putea plăti până la de cinci ori mai mult pentru căldura provenită de la ţevile vecinilor rămaşi branşaţi.

Chiar dacă ei au optat pentru centrale termice de apartament sau convectoare, vor fi taxaţi pentru presupusa căldură venită prin pereţii vecinului, ţevile care le trec prin apartamente, de la caloriferele de pe casa scării ori uscătoare, plus pierderile din subsoluri, toate cumulate sub denumirea de „căldură comună".


Proiectul legislativ a trecut de Senat şi urmează să ajungă la deputaţi în septembrie. Potrivit acestuia, costul căldurii comune trebuie să fie între 30 şi 50 la sută din costul total al încălzirii clădirii. Până acum, acest cost era de 10 la sută.
Altfel spus, aproape jumătate din căldura unui bloc va fi plătită cot la cot atât de cei rămaşi la sistemul centralizat, cât şi de cei care au renunţat la acest sistem.


Reprezentanţii Asociaţiilor de proprietari din Buzău contestă acest proiect. „Noi considerăm că procentul nu poate fi unul fix. Nu pot stabili parlamentarii arbitrar cât este procentul de căldură comună din cea totală. Normal este ca acest procent să fie stabilit la fiecare bloc, de calcule şi măsurători tehnice", a declarat Ion Barbu, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Buzău.


Ion Barbu a adăugat că acest proiect îngrădeşte dreptul de alegere a sursei de încălzire.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite