Se mai caută doar terenurile mici şi locuinţele ieftine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurele tranzacţii imbiliare se mai fac doar datorită programului „Prima casă" sau celor care investesc pe timp de criză. După o prioadă în care cele mai profitabile afaceri erau cele imobiliare, acum multe agneţii se pregătesc să îşi pună lacătul pe uşi. Sunt săptămâni la rând în care agneţii nu reuşesc să încheie nici măcar o tranzacţie.

Boomul imobiliar al lui 2008 a devenit doar un vis frumos pentru agenţii imobiliari buzoieni. Aceştia reuşesc cu greu să mai vândă câte ceva , în ciuda preţurilor foarte scăzute. Declinul afacerilor imobiliare a venit odată cu recesiunea, când oamenii s-au temut să îşi mai investească banii în case şi terenuri.

Chiar dacă specialiştii afirmă că acum este o perioadă prielnică pentru a cumpăra imobile la preţuri mici, puţini sunt cei care îşi mai permit să mai cheltuie. Agenţiile imobiliare buzoiene au reuşit totuşi să se mai menţină deschise chiar şi în timpul crizei economice datorită programului „Prima casă", însă acum nici măcar astfel de tranzacţii nu mai sunt încheiate. „Acum avem foarte puţin dosare în lucru, majoritatea sunt pentru prima casă, însă cum de acest program erau interesaţi mai mult bugetarii, acum dacă salariile lor scad, nici astfel de tranzacţii nu vor mai fi", ne-a spus Elena Neguţ, agenti imobiliar la Infocasa.


Faţă de perioada de vârf al lui 2008, preţurile caselor şi terenurilor au scăzut cu peste 30 de procente, însă nici acum nu se înghesuie nimeni să le cumpere. Acum cei care se încumetă totuşi să îşi mai achiziţioneze un imobil caută preţurile cele mai mici, fără a ţine cont de zonă sau îmbunătăţiri.

"În general sunt căutate apartamentele sau terenurile mici, iar clienţii nu au prea multe pretenţii. Noi am sperat că vor creşte tranzacţiile pentru că preţurile au scăzut cu peste 30 %, însă nici oamenii nu mai au bani", a mai adăugat agentul imobiliar.


În prezent o garsonieră confort 1 sporit într-o zonă bună poate fi achizţionată cu maxim 100.000 de lei, în condiţiile în care în urmă cu doi ani aceasta se vindea cu peste 120.000 de lei.


Limită de preţuri


„Se caută apartamentele cu două camere cu preţuri între 120 şi 140.000 de lei, cu trei camere între 190 şi 210.000 de lei, terenurile cu suprafeţe cuprinse între 300 şi 350 de metri pătraţi care nu depăşesc 45.000 de euro. Doar dacă ai astfel de preţuri reuşeşti să mai faci tranzacţii", a declarat Cătălin Stan, agent imobiliar Consentino.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite