Se cer controale mai dese la magazinele de vise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În municipiu sunt deschise şase magazine de etnobotanice
În municipiu sunt deschise şase magazine de etnobotanice

Magazinele care comercializează plante etnobotanice aprind spiritele la Buzău. Deputatul Cezar Preda a lansat acuzaţii la adresa poliţiştilor buzoieni, acuzându-i că muşamalizează cazurile în care adolescenţii ajung pe paturile de spital după ce au consumat astfel de substanţe.

„Fac un apel către Ministrul de Interne să ancheteze modul cum se comportă poliţia judeţeană vizavi de magazinele ce distribuie a aceste substanţe. Toate aceste cazuri de copii ajunşi în comă se muşamalizează şi se închid fără a se investiga cine sunt vinovaţii şi ce consumă de fapt aceşti copii. Şi acuz aici poliţiştii care au în responsabilitate directă acest lucru la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău", a declarat Cezar Preda.


Jumătate din substanţe sunt droguri periculoase


De cealalaltă parte, poliţiştii buzoieni afirmă că au desfăşurat atât acţiuni de prevenire a comerţului şi consumului de etnobotanice, cât şi de control al magazinelor de acest tip.


„Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, în colaborare cu poliţişti din cadrul IPJ Buzău au efectuat 16 controale la societăţile comerciale care vând asfel de produse. În urma acestora au fost ridicate 318 plicuri, 37 de capsule, opt pastile, fiind trimise 282 de probe spre a fi analizate în cadrul Laboratorului Central de Analiză şi Profil al Drogurilor, în 157 dintre acestea stabilindu-se că sunt droguri periculoase. Astfel, au fost întocmite patru dosare penale", a precizat comisarul Florina Crucianu, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău.


În prezent, la nivelul municipiului Buzău sunt deschise şase magazine care comercialiazează substanţe etnobotanice.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite