Se caută constructori pentru reabilitarea Complexului Marghiloman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de hotărâre privind reabilitarea Complexului Marghiloman cu finanţare externă dar şi o contribuţie locală, a fost aprobat. Costurile sunt estimate la 27,43 milioane de lei.S-a obţinut finanţarea, urmează licitaţia pentru atribuirea lucrărilor, care ar trebui să înceapă în maxim trei luni.

Primăria Buzău a depus cererea de finanţare pentru reabilitarea vilei Albatros şi a parcului Marghiloman la data de 31 martie 2009. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud - Est a evaluat cererea la începutul acestui an iar în prezent se află în faza precontractuală de revizuire. Recent, ADR Brăila a solicitat Consiliului Local să refacă hotărarea, astfel încât să cuprindă valoarea bugetului proiectului după creşterea cotei TVA la 24% .

După revizuire, proiectul costă 27,3 milioane lei. Finanţarea externă nerambursabilă pentru reabilitarea monumentului istoric este în valoare de 20,9 milioane lei iar contribuţia locală este de 6,4 milioane lei, sumă din care se achită şi TVA-ul, de 5,2 milioane lei.

Autorităţile locale spun că mai au un singur pas până la începerea lucrărilor. „Urmează licitaţia, demers care probabil va dura cel puţin 90 de zile şi înclin să cred că lucrările vor începe fie la sfârşitul lunii decembrie, fie la sfârşitul lunii ianuarie", a declarat Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău.

Vor fi realizate lucrări de reabilitare a vilei "Albatros" şi a terenului aferent, în suprafaţă de 4.348 mp, refacerea iluminatului exterior, iluminatului decorativ în incintă şi al construcţiei. Mai sunt prevăzute în proiect refacerea racordurilor tehnico-edilitare din incintă, amenajarea spaţiilor verzi, amplasarea obiectelor de mobilier urban şi punerea în valoare a monumentului istoric.

Proiectul, care trebuie dus la îndeplinire în termen de trei ani, urmăreşte creşterea gradului de atractivitate a zonelor de petrecere a timpului liber şi a obiectivelor culturale şi turistice, aici urmând să fie amenajată o bibliotecă şi un centru cultural.

Centrul istoric, prins şi el în acest proiect

Proiectul tehnic a fost realizat de Societatea Comercială "Avensa Consulting" S.R.L. Iaşi, cea care a întocmit documentaţia tuturor proiectelor din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Din acesta mai fac parte reabilitarea unor străzi din cartierul Mihai Viteazul şi centrul istoric, montarea unor camere de supraveghere şi modernizarea unor staţii de autobuz.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite