Se anunţă o nouă iarnă de coşmar pe şoselele Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele de deszăpezire sunt pregătite doar pentru oraş
Utilajele de deszăpezire sunt pregătite doar pentru oraş

Consiliul Judeţean încă nu are semnat vreun contract pentru atribuirea lucrărilor de deszăpezire. Nici măcar nu se ştie exact ce firme vor trebui să se ocupe de îndepărtarea nămeţilor.

Deşi meteorologii au avertizat că iarna ce urmează se anunţă a fi cea mai friguroasă din ultimii ani, autorităţile nu prea se grăbesc să pună la punct modalitatea în care se va interveni pentru deszăpezirea drumurilor.


Locuitorii din municipiu pot sta liniştiţi numai în cazul în care vor circula doar prin oraş, deoarece pentru această zonă firmele sunt gata de intervenţie, cel puţin teoretic. „Am pregătit deja utilajele, avem 14 pluguri şi sărăriţe, patru cu soluţie lichidă şi patru cu soluţie solidă. Vom mai achiziţiona două freze mici pentru trotuare. Pe străzi vom împrăştia sare, nisip şi clorură de calciu", ne-a spus Liviu Mocanu, directorul RER Ecologic Service, societatea care va interveni pe străzile oraşului.


Pentru că se anuţă o iarnă grea, cei din Primăria Buzău se laudă că au mai pregătit încă o firmă, Urbis Serv, care să ajute la deszăpezire dacă situaţia o va impune.


Pentru judeţ nu e pregătit nimic


Pentru drumurile judeţene, sunt toate premisele pentru o iarnă cu oameni blocaţi între nămeţi. Consiliul Judeţean (CJ), în sarcina căruia intră deszăpezirea drumurilor judeţene, nu este pregătit absolut deloc pentru iarna ce stă să vină.


În acest moment, nu se ştie nici măcar cine se va ocupa de îndepărtarea nămeţilor. Nu s-a semnat niciun contract până acum şi nu se ştie cu exactitate ce firmă va fi plătită pentru lucrările de deszăpezire. Situaţia este similară cu cea de acum un an, când prima ninsoare a prins CJ tot fără contracte şi s-a trecut la o încredinţare directă, ceea ce a dus şi la un haos pe şoselele judeţului.

„Eu am anunţat de două săptămâni că luni ne vom întâlni pentru a forma comitetul de urgenţă pentru iarnă, dar degeaba, se pare că pentru drumurile judeţene nu s-a desemnat societatea care se ocupă de deszăpezire. Probabil că se va apela din nou la o încredinţare directă, iar situaţia va fi asemănătoare cu cea din iarna trecută", ne-a declarat Paul Beganu, prefectul judeţului Buzău.


Pe de altă parte, reprezentanţii CJ dau asigurări că buzoienii vor circula fără nicio problemă, însă doar dacă prima ninsoare va cădea după data de 15 noiembrie. „Noi am organizat deja cinci licitaţii, am avut trei oferte din partea unor firme. Potrivit normativului, contractul va intra în vigoare din 15 noiembrie, eu sunt sigur că până la acea dată va fi încheiat", spune Cătălin Botezatu, şeful Biroului de Achiziţii Publice şi Licitaţii din cadrul CJ Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite