Scriitorii buzoieni au lansat trei cărţi dintr-un foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lansări de carte, la Bibliotecă
Lansări de carte, la Bibliotecă

Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” din Buzău a început cu dreptul noul an. Aseară, trei buzoieni, membri ai Uniunii Scriitorilor din România, şi-au lansat, aici, la aceeaşi oră, primele creaţii editoriale pe 2010.

Prima lansare a anticipat un moment aniversar deosebit: împlinirea, pe 15 ianuarie 2010, a 160 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Este vorba de lucrarea „Omagii pentru Eminescu de-a lungul timpului”, de Vasile Buruiană, care, aşa spune Marin Ifrim, în prefaţa lucrării, este o carte de poezii dedicate de autor poetului nepereche.

A doua carte lansată ieri, „Nume şi cărţi”, este semnată de scriitorul Marin Ifrim, cel care a fost, de altfel, sufletul evenimentului de la Bibliotecă. Autorul a declarat că este conştient că lucrarea sa de „cronicuţe şi recenzii” apărute în diferite publicaţii, despre scriitori şi apariţiile lor editoriale, nu este tocmai ceea ce şi-a dorit iniţial.

„Momentul George Beldescu”, de Stelian Grigore, este titlul celei de-a treia cărţi care a fost lansată ieri. Lucrarea este scrisă de mai mulţi autori, profesorul Stelian Grigore fiind mai mult coordonator al lucrării. Au contribuit cu note şi eseuri foştii elevi ai profesorului de filologie, George Beldescu, din promoţia 1957 a Şcolii Normale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite