Şcoli închise după ce au fost renovate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcolile din mediul rural dispar una după alta, rămase fără elevi ca urmare a scăderii natalităţii. Nu mai puţin de 72 de unităţi de învăţământ din judeţ şi-au închis porţile în ultimul an, iar elevii acestora sunt obligaţi să meargă la cursuri în alte localităţi. Printre unităţile închise se află şi unele în care s-au băgat bani mulţi pentru renovare, cea mai mică astfel de investiţie în van fiind de aproxima

În comuna Breaza, s-a pus lacătul pe uşa şcolii din satul Greceanca, unde erau înscrişi doar 14 copii în ciclul primar. Clădirea fusese renovată printr-o sponsorizare de 80 000 de euro din partea regiunii Sicilia din Italia. Copiii din sat vor merge începând cu 14 septembrie la şcoala din Breaza, iar conducerea Primăriei caută să dea o utilitate clădirii recent renovate.


"Şcoala a fost renovată, însă a fost închisă din cauza numărului mic de copii. În clădire va funcţiona, probabil, o grădiniţă", ne-a declarat Adrian Drugă, primarul comunei Breaza.


Şi în comuna Smeeni se pune problema desfiinţării unei şcoli care tocmai a fost reabilitată. Primarul Nicu Năstase, care spune că s-au făcut eforturi pentru realizarea lucrărilor, nici nu ia în calcul acestă posibilitate şi spune că la şcoala în cauză, cea din localitatea Călţuna, vor veni şi copii dintr-un alt sat vecin.


Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că sunt soluţii pentru transportul elevilor din localităţile rămase fără şcoli. „S-au închis şcoli din sate mici şi cătune unde au rămas foarte puţini copii. Transportul va fi asigurat cu microbuze şcolare", a declarat Paul Negoiţă, inspector general adjunct al ISJ Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite