VIDEO Schimbări în şcoala Cernăteşti, unde două eleve au fost rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au apărut primele efecte după tragicul eveniment în care două eleve din comuna buzoiană Cernăteşti s-au rănit în timp ce se jucau pe terenul de sport, lângă o stivă de lemne, la ora de educaţie fizică. Directoarea şcolii şi-a dat ieri demisia iar astăzi Inspectoratul Şcolar a şi numit un înlocuitor temporar, în persoana profesoarei de limba română, Daniela Soare.

La o zi după incident, cadrele didactice ale şcolii Cernăteşti au fost convocate de conducerea Inspectoratului Şcolar, ca să-şi aleagă un nou director. Postul rămăsese vacant după ce Veronica Şomoiag şi-a dat aseară demisia de onoare, fiind considerată principalul vinovat de producerea tragediei de ieri dimineaţă. "Fiecare profesor va avea mai multă grijă şi nu vom mai pleca de lângă copii, dacă asta înseamnă să fim mai atenţi cu ei”, a declarat noua directoare, Daniela Soare.

Tot astăzi, la o zi după eveniment, primarul a decis să scape de stiva de lemne care ar fi putut să le omoare pe cele două eleve de opt ani.
Miercuri dimineaţă, două eleve de clasa a doua din Cernăteşti au ajuns la spital după ce o stivă de lemne depozitată pe terenul de sport s-a dărâmat peste ele. Fetele erau în timpul orei de sport, nesupravegheate. Una dintre eleve a ajuns cu fracturi la nivelul capului şi al toracelui la spitalul Floreasca iar colega ei a fost internată la spitalul judeţean Buzău, cu fractură deschisă la picior.

Profesorul care a lipsit nemotivat de la clasă şi directoarea şcolii, soţia acestuia, fac obiectul unei anchete penale pentru vătămare corporală din culpă şi vor fi judecaţi şi de către o comisie de disciplină, din cadrul şcolii.  

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite