Buzău: Au început funeraliile instructorului militar Cătălin Scarlat, mort la un exerciţiu alpin!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de personae participă în acest moment la funeraliile plutonierului adjutant Cătălin Scarlat, mort săptămâna trecută, la un exerciţiu alpin, în timp ce încerca să îşi salveze un cursant. Slujba religioasă are loc la Catedrala Sfântul Andrei, din Micro XIV, şi este susţinută de doi preoţi, unul militar iar celălalt civil.

Zeci de militari au ajuns încă de dimineaţă la capela cimitirului Sfinţii Constantin şi Elena, acolo unde a fost depus trupul neînsufleţit al lui Cătălin Stanciu Scarlat. Au adus cu ei coroane de flori pe panglicile cărora şi-au exprimat regretul pentru pierderea camaradului. Sicriul a fost purtat de şase militari la Caterdrala Sfântul Andrei din cartierul Micro XIV unde în jurul orei 12 a început slujba religioasă.

Membrii familiei mărturisesc că părinţii tânărului sunt în stre de şoc, fiindcă aceştia au mai pierdut un fiu într-un accident rutier, produs în urmă cu mai mulţi an, la Roman. În cortegiul care va duce sicriul militarului la cimitirul Sfinţii Constantin şi Elena, pentru înhumare, se află şi colegi de liceu şi de la unitatea militară din Roman, unde Cătălin a activat înainte de 1990.

Funeraliile se vor încheia în jurul orei 13, cu salvele de focuri care vor fi trase în aer de un pluton de la UM 01951, în memoria colegului lor, decedat la un exerciţiu alpin, în timp ce încerca să îşi salveze un cursant care se dezechilibrase.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite