Scandal pe iarnă: Prefectul îi ceartă pe drumari, Buzăul cotropit de zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumarii au fost depăşiţi de situaţie
Drumarii au fost depăşiţi de situaţie

Paul Beganu, Prefectul judeţului Buzău s-a declarat ieri total nemulţumit de modul în care administratorii drumurilor au gestionat situaţia pe sectoarele unde s-a acţionat pentru deszăpezire şi susţine că a fost minţit în privinţa capacităţii de intervenţie. În consecinţă a anunţat că va face propuneri de remediere a situaţiei chiar dacă va fi nevoie de anchete în acest sens.

El a încercat să găsescă vinovaţi pentru fapul că sute de oameni au rămas blocaţi în maşini, iar deszăpezirea a decurs extrem de greu. „Administratorul drumului nu şi-a făcut treaba. În privinţa drumurilor judeţene am fost asigurat că totul este în regulă, dar s-a văzut că nu a fost aşa”, a declarat Paul Beganu.


Oameni puţini, utilaje defecte


Prefectul a observat la faţa locului că utilajele de deszăpezire au fost insuficiente şi nepotrivite în multe cazuri, dar şi că unele dintre ele s-au defectat în timpul intervenţiilor. În plus cele două societăţi care sunt implicate în deszăpezire nu au fost pregătite de pentru eveniment nici din punct de vedere al factorului uman pentru că cei care au deservit utilajele au au cedat din cauza oboselii după orele nesfârşite de muncă şi nu au avut înlocuitori.

Licitaţie contestată în plină iarnă


Cu toate acestea societăţile cu care s-a contractat la repezeală serviciul de deszăpezire se vor ocupa de curăţarea drumurilor din judeţ. Soluţia, deşi nu pare să fie pe placul prefectului, este singura în acest moment, în condiţiile în care Consiliul Judeţean a organizat o altă licitaţie pentru deszăpezire, după ce prima a fost contestată. Câştigătorul este cunoscut, dar procedura de desemnare poate dura şi luni de zile. Paul Beganu a anunţat ieri că a propus măsuri concrete pentru remedierea situaţiei şi că se poate lăsa cu anchete dar şi cu propuneri de destituire din funcţii ale unor responsabili.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite