Scandal după modernizarea pieţei din Dorobanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa agroalimentară arată după un an şi jumătate de la modernizare ca un talcioc amărât, cu carpete în loc de pereţi. Comercianţii acuză autorităţile că au investiti într-un proiect prost gândit şi că au fost nevoiţi să îşi modifice pereţii ca să nu mai stea în curent ori să-i plouă.

Proiectul de modernizare a pieţei din Dorobanţi s-a urnit greu. Deşi erau programate să înceapă în toamna anului 2009, lucrările au debutat mult mai târziu, din cauza comercianţilor care au cerut amânarea lor. Motivau atunci că, fiind în pragul iernii, când vânzările şi-aşa sunt reduse, ar fi avut pierderi mari. Modernizarea s-a încheiat în primăvara anului 2010, cu o investiţie de aproximativ 300.000 de lei.

Un număr de 38 de comercianţi vând de atunci la tarabele din complexul agroalimentar administrat de Urbis Serv. Pe parcurs, s-au convins că investiţia nu le-a adus condiţiile aşteptate. Ba e prea frig, ba prea cald, ori îi bate vântul ori îi plouă.

“Piaţa este foarte mică, suntem înghesuiţi, nu avem loc. În al doilea rând, este foarte frig, se face curent şi ne ducem acasă bolnavi. Iarna vine gerul peste noi. Am fost nevoiţi să strângem bani cu toţii, peste 30 de tarabagii, ca să punem un celofan pe marginea asta. Iarna, am tras-o până jos şi am lăsat doar o uşă, ca să poată clienţii să intre. Acum, când a venit căldura, am ridicat-o până la jumătate, dar tot cald este”, se plânge Elena Dumitrescu, unul dintre comercianţi.

Citiţi mai multe în paginile săptămânalului ADS Buzău, pus în vânzare la toate chioşcurile de presă din oraş. Are 24 de pagini full-color şi conţine anchete, reportaje şi poveşti de viaţă în exclusivitate. Include programul TV pentru o săptămână şi mai multe articole despre amenajarea locuinţei, sănătate, auto şi vacanţe. Costă 0,9 lei şi se găseşte la toate chioşcurile de presă din oraş.


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite