Şase turişti au fost salvaţi de jandarmi din Munţii Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii montani i-au recuperat cu greu pe turişti
Jandarmii montani i-au recuperat cu greu pe turişti

Şase turişti care se plimbau cu ATV-urile în Munţii Buzăului s-au rătăcit şi au fost salvaţi de jandarmii montani după mai bine de 12 ore.

Sâmbătă seara, jandarmii buzoieni au primit un apel prin care erau informaţi că şase persoane s-au rătăcit în zona Masivului Siriu. Jandarmii i-au localizat imediat prin GPS şi au stabilit că se aflau pe Culmea Tătăruţ.

Cunoscând bine traseul şi ştiind că în zonă sunt porţiuni mari care nu sunt marcate, jandarmii nu s-au aventurat să îl parcurgă pe timp de noapte. Salvatorii au luat legătura cu turiştii rătăciţi şi le-au atras atenţia că zona este foarte periculoasă şi le-au recomandat să campeze şi să îi aştepte într-o poiană din zonă.

Aventură periculoasă

După un traseu de şapte ore, jandarmii montani au ajuns la locul unde erau turiştii dar nu au mai găsit decât patru dintre aceştia, doi dintre ei plecând în direcţia în care au auzit un sirenele unui alt echipaj de salvare. Turiştii găsiţi erau epuizaţi fizic şi speriaţi, dar nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.


"Cele şase persoane au fost aduse în condiţii de siguranţă de către jandarmii montani până la sediul Postului de Jandarmi din localitatea Nehoiu. Persoanele în cauza ne-au declarat că s-au hazardat să parcurgă itinerariul montan Crasna - Poarta Vânturilor - Lacul Vulturilor - Chiojdu - Vălenii de Munte fără a lua în considerare faptul porţiunea dintre Poarta Vânturilor şi Cabana Prigonu, situată la confluenţa drumurilor de acces către Siriu, Tabla Buţii şi Chiojdu, nu este traseu turistic omologat şi neexsistând marcaje turistice, aceştia s-au rătăcit", ne-a declarat sergentul-major Cristina Lâlă, purtător de cuvânt IJJ Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite