Şase subofiţeri angajaţi “cu pile” au fost daţi afară de la ISU Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Bologeanu
Florin Bologeanu

Un număr de şase subofiţeri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, care în anul 2006 au fost favorizaţi la angajare, au fost demişi în cursul zilei de luni, printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Militare București. Desfacerea celor şase contracte de muncă vine la scurt timp după trimiterea după gratii a patru ofiţeri, dovediţi de justiţie că au trucat concursul de angajare din 2006.

”În urma deciziei definitive a Curţii de Apel Militare Bucureşti, prin care se dispune restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor, prin anularea poziţiei de admis, şase subofiţeri din cadrul ISU Buzău au fost trecuţi în rezervă începând cu data de 16 iulie”, a declarat Marius Sârbescu, purtător de cuvânt al ISU Buzău.

Patru foști ofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au primit recent pedeapsa cu închisoarea pentru mai multe infracţiuni săvârşite în timpul serviciului. Locotenent colonelul Florin Bologeanu (foto), colonelul Gheorghe Zaplaic, locotenent colonelul Ştefan Cozma şi căpitanul Florentin Huiu sunt acuzaţi că în anul 2006 au favorizat 63 de candidaţi la concursul pentru ocuparea unor posturi de subofiţeri în cadrul I.S.U.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că ofiţerii cu complicitatea unor membri ai comisiilor de concurs „au fraudat concursul susţinut în două sesiuni prin modificarea rezultatelor la probele sportive şi prin supraevaluarea notelor la testul grilă”. Dosarul a fost judecat de magistraţii Curții de Apel Militare.

Florin Bologeanu va sta după gratii cinci ani, colonelul Zaplaic, patru ani, iar aceeași pedeapsă au primit-o colonelul Cosma, respectiv căpitanul Huiu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite