Buzău: Sărata Monteoru găzduieşte Campionatul Naţional de Şah

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campionat de şah
Campionat de şah

Cei mai buni 180 de jucători de şah din ţară se vor afla începând de astăzi şi până pe 20 februarie în staţiunea Sărata Monteoru pentru finala Campionatelor Naţionale de Seniori la Şah.

 La concurs şi-au anunţat prezenţa nouă maeştrii şi patru maeste ale şahului, astfel că această competiţie se anunţă ca fiind una dintre cele mai puternice.


Astăzi începând cu ora 14.00 va avea loc deschiderea evenimentului şi au fost invitaţi marea maestră Elisabeta Polihroniade, Constantin Dumitriu, preşedintele Federaţiei Române de Şah şi Radu Chirilă, preşedintele Comisiei de Arbitri.

Competiţia va începe duminică cu finala pe categorii la care sunt înscrişi 140 de jucători la concursul masculin şi 40 la cel feminin. Brigada de arbitri va fi condusă de buzoianul Vasile Dragomanu.


La Sărata Monteoru a mai fost organizată în urmă cu aproape 30 de ani o serie a Diviziei C la şah pe echipe mixte. Judeţul Buzău are un istoric valoros în lumea şahului, marele maestru Mircea Pavlov, absolvent al Colegiului "B.P. Hasdeu " a fost component al lotului olimpic, a jucat în finale naţionale şi a antrenat mulţi ani loturile naţionale olimpice, la masculin şi feminine, fiind acum preşedintele colegiului de antrenori.

Un alt buzoian care a obţinut rezultate este şi Alexandru Chesca, maestru naţional, component al lotului naţional studenţesc şi participant la câteva finale.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite