Sărata Monteoru, staţiunea trandafirilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări la Monteoru
Lucrări la Monteoru

Sărata Monteoru, emblema turismului buzoian, îşi schimbă înfăţişarea de la o zi la alta. Campania din acest an de modernizare a localităţii, derulată printr-un program al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară  Buzău - Sărata Monteoru, s-a încheiat cu plantarea a 3000 de trandafiri şi 300 de arbuşti Tuia.

„Am plantat arbuşti de un metru şi jumătate pe aleea centrală a staţiunii şi foarte mulţi trandafiri. În luna mai, când vor înflori, staţiunea o să fie extraordinar de frumoasă. Vor fi trandafiri de toate culorile, galben, roşu, roz, mov”, ne-a declarat Constantin Musceleanu, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară.

Programul de reabilitare a staţiunii Sărata Monteoru pe 2010 a beneficiat de un buget de 300.000 de lei, alocat de Consiliul Judeţean Buzău. La începutul anului, Asociaţia a pus în funcţiune un punct de informare pentru turişti, amplasat la intrare în localitate. „A fost deschis între 1 mai şi 15 octombrie, sute de turişti fiind îndrumaţi cu ajutorul unor broşuri, hărţi sau informaţii despre punctele de atracţie din tot judeţul”, a precizat Constantin Musceleanu.

Din banii alocaţi de Consiliul Judeţean a fost terminată pavarea trotuarelor, au fost montate coşuri de gunoi, băncuţe pentru odihnă, a fost realizat un banner înalt de cinci metri, iluminat pe timpul nopţii, pe care apar toate hotelurile şi pensiunile din staţiune şi au fost tipărite broşuri de informare turistică.

Din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară fac parte primăriile Buzău şi Merei, precum şi Consiliul Judeţean Buzău. Anul trecut, aceasta realizase un parc modern de joacă, în valoare de 45.000 de lei şi a amenajat un izvor de apă terapeutică, recomandat bolnavilor cu afecţiuni gastrice, renale şi biliare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite