Săracii Buzăului vor mânca bine de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cantina de ajutor social
Cantina de ajutor social

Cei 325 de asistaţi ai Cantinei Săracilor din Buzău vor primi pe 30 decembrie mâncare pentru patru zile, în valoare de 75 de lei. După ce s-au înfruptat cu bunătăţi specifice Crăciunului, pulpă de porc, tobă, lebăr şi caltaboş, cei mai săraci dintre buzoieni vor avea parte şi de Anul Nou de mese îndestulate.

Conducerea cantinei şi-a permis să suplimenteze meniul de sărbători în urma unei strategii proprii. În cele patru zile de la cumpăna dintre ani, asistaţii cantinei vor mânca de fapt cota pe zece zile. “Cota zilnică a unui asistat este de 7,5 lei însă acum vor primi alimente în valoare de 75 de lei. Le dai de mai puţin în timpul săptămânii, se face o economie şi restul se revarsă la sfârşit de săptămână sau de sărbători. Atunci pot mânca şi ei un cozonac, o piftie şi ei apreciază asta”, a declarat Doru Crăciun, directorul de la Cantina Săracilor.

În penultima zi a anului trebuie să vină la Cantină cu bagaje încăpătoare, deoarece vor pleca acasă cu câte un kilogram de carne de porc, un pui de aproape două kilograme, salam de vară, şuncă presată, tocană de legume, portocale, cozonac şi suc.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite