Accident mortal neelucidat, din cauza sărăciei din Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetarea unui şofer din Argeş, implicat într-un accident, la Buzău, bate pasul pe loc, din cauză că poliţia nu îşi mai permite de câteva luni bune să plătească expertize şi constatări medico-legale.

A fost găsit vinovat de moartea soţiei şi a copilului, în urma unui accident rutier din care abia a scăpat, a rămas fără splină şi un plămân iar de zece luni trăieşte terorizat de gândul că ar putea ajunge în puşcărie. Este, pe scurt, drama argeşeanului Gabriel Ioniţă, care de zece luni are dosar penal deschis la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Buzău, pentru ucidere din culpă.

În august 2009, Gabriel a fost implicat într-un accident rutier, lângă Râmnicu Sărat, în urma căruia i-au murit copilul şi soţia. Maşina pe care o conducea argeşeanul mergea spre Buzău şi s-a ciocnit cu un Tuareg, pe raza comunei Racoviţeni. Tânărul de 29 de ani susţine că s-a trezit lovit din spate, în timp ce mergea regulamentar. „Veneam de la Adjud şi mergeam la Piteşti, în Argeş. La puţin timp după ce am ieşit din Râmnicu Sărat am simţit o lovitură în spate şi m-a întors pe partea stângă. Ei spun că eu veneam de la Buzău şi am intrat pe contrasens”, spune Gabriel Ioniţă.

Poliţiştii buzoieni au considerat atunci că principalul vinovat este chiar argeşeanul. Ancheta pare însă că nu se mai termină, tergiversarea fiind suspectă în ochii argeşeanului şi ai avocatului său. Cei doi cred că se doreşte, cumva, scoaterea basma curată a celuilalt şofer implicat în accidentul mortal.

„Clientului meu i s-a luat o simplă declaraţie şi i s-au adus la cunoştinţă drepturile prevăzute de lege. În schimb nu mai ştim absolut nimic. Eu, în calitate de apărător al lui, sunt de părere că vinovată este cealaltă persoană. Urmează ca instanţa şi organele abilitate să se pronunţe. Însă pentru a se ajunge la această soluţie trebuie în primul rând ca acest dosar să se finalizeze, să se ajungă la o concluzie iar de aproximativ zece luni se bate pasul pe loc şi nu s-a ajuns nici măcar la efectuarea expertizei care în această cauză este covârşitoare”, spune Alin Anton, avocat în Baroul Argeş.

Ultima întâlnire a celor doi argeşeni cu anchetatorii din Buzău, care a avut loc zilele trecute, le-a adus şi lămuririle cu privire la întârzierea anchetei. „Doamna poliţist mi-a zis că nu au avut bani pentru finalizarea necropsiei celor două cadavre şi ne-a cerut nouă să plătim câte 500 de lei pentru rapoartele medico-legale”, ne-a spus avocatul argeşean.

Despre cauzele întârzierii anchetei, poliţiştii buzoieni evită să dea explicaţii însă confirmă că au datorii uriaşe pentru expertizele medico-legale. „În prezent, contravaloarea constatărilor şi expertizelor medico-legale pe care le are de achitat IPJ Buzău către SML Buzău şi Institutul Naţional Mina Minovici este de 199.239 de lei”, a declarat comisarul Florina Crucianu, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite