Şapte mii de voluntari curăţă Buzăul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tone de gunoaie aruncate de ani de zile de cei care nu preţuiesc natura sunt adunate de către oameni de toate vârstele în doar câteva ore.

Acţiunea intitulată „Let' s do it, Romania!" se desfăşoară la nivelul întregii ţări, iar buzoienii au răspuns afirmativ la provocarea de strângerea a gunoielor de pe albia râului Buzău sau de pe pajişti.

„Aproape şapte mii de voluntari buzoieni s-au înscris în campania de strângere a gunoaielor. Cei mai mici sunt elevi de gimnaziu şi avem şi voluntari de 65 de ani. Vom curăţa malul Buzăului, dar şi multe localităţi precum Nehoiu, Vintilă Vodă, Pogoanele, vom acoperi aproape întreg judeţul", ne-a declarat Elena Suditu, coordonatorul judeţean al proiectului.

Şi orfanii sunt la muncă

Acţiunea a început încă de la ora 8.30, iar strângerea, preluarea şi predarea gunoiului va dura câteva ore. Cei care s-au alăturat proiectului sunt şi 25 de copii din orfelinatele buzoiene care vor curăţa zona de sub Podul Mărăcineni. Alţi tineri care susţin ideea unei ţări curate sunt de la şcolile şi grădiniţile din Berca, dar şi voluntari din primăria acestei localităţi, din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului sau de la diverse societăţi comerciale.

„Zonele vizate sunt malul stâng al râului Buzău, localitatea Pleşcoi unde au loc serbările câmpeneşti şi zona fondului forestier din apropierea schitului din Berca", ne-a spus Carmen Pavăl, purtătorul de cuvânt al APM Buzău.

„Let' s do it, Romania!" este prima acţiune de acest gen demarată la nivel naţional şi dacă se va dovedi un succes, organizatorii sunt hotărâţi să mai demareze şi alte proiecte asemănătoare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite