Santierul de la Muzeu mută teatrul la CJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sfârşit, începe renovarea Muzeului Judeţean, după 14 luni de tergiversări. Licitaţia a fost organizată anul trecut, când era prevăzut termenul de începere a proiectului, însă contestarea rezultatelor de către firmele participante a provocat aceste întârzieri. În cele din urmă, firma Concas şi-a adjudecat lucrarea şi s-a semnat contractul cu Consiliul Judeţean (CJ) pentru acest proiect.

Constructorul spune că va organiza şantierul în cel mult o săptămână iar pentru a permite accesul utilajelor şi materialelor, clădirea trebuie evacuată parţial. Proiectul, ale cărui costuri sunt de 29 milioane de lei inclusiv TVA, are scopul de a transforma muzeul într-un centru turistic al zonei. Reabilitarea trebuie încheiată în 24 de luni de la începerea lucrărilor.

„În interior se va organiza şi un centru de informare turistică. Cinci touch-screen-uri vor fi amplasate şi în zona Gării, în centrul oraşului şi în zona centrelor comerciale, pentru informarea turiştilor. Se va realiza şi un sistem audio-ghid, care va permite o vizitare independentă a sălilor din muzeu ", ne-a spus Simona Piron, managerul de proiect din cadrul CJ.

Articolul complet îl găsiţi în Adevărul, pagina de Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite