Salarii sfidătoare la o societate de stat plină de datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Milucă Neamţu, director adjunct RAM
Milucă Neamţu, director adjunct RAM

La Regia de termoficare, lefurile şefilor au crescut direct proporţional cu datoriile societăţii. Salariaţii regiei au încasat prime de vacanţă iar şefii au ridicat o căruţă de bani din conturile unei societăţi care se luptă să se salveze din hăţişul datoriilor.

Conform declaraţiilor de avere postate pe site-ul Regiei Autonome Muncipale (RAM) din Buzău, la cei peste 67.000 de lei ridicaţi anual, echivalentul unui salariu lunar de 5.500 de lei, contabilul şef al instituţiei, Florica Onel, câştigă anual chiar mai mult decât viceprimarul, care este retribuit cu un salariu fix de 4.490 de lei.

Directorul are 7.600 lei pe lună

Campionul salariilor din instituţiile aflate în subordinea primăriei este Milucă Neamţu, directorul adjunct al regiei de termoficare . Acesta ridică anual 91.913 lei, echivalent unui salariu de peste 7.600 de lei lunar.

Inginerii pentru lefuri mai mari

Deşi în mod firesc un director general ar trebui să câştige mai mult decât un director adjunct, la regia de termoficare din Buzău situaţia este taman invers. Explicaţia acestei ciudăţenii o dă chiar şeful serviciului de resurse umane din Primăria Buzău, care spune că este la curent cu această situaţie. „Este o anomalie ca directorul adjunct să poată avea o retribuţie mai mare decât şeful său, dar asta este situaţia. Un director principal nu poate încasa şi bonusuri, el având un salariul fix, conform organigramei, la nivelul celui pe care îl are viceprimarul, de 4.490 de lei", a declarat Tiberiu Chiculescu, şef serviciu resurse umane din cadrul Primăriei Buzău.

Milucă Neamţu a găsit soluţia prin care a scăpat de restricţiile salariale impuse de lege. „În primăvara acestui an, Milucă Neamţu a renunţat la funcţia de director prim şi a trecut pe funcţia de director adjunct. Pentru că postul a rămas vacant, luna viitoare se va organiza concurs pentru ocuparea funcţiei de şef al regiei", a mai spus Chiculescu.

Şefii RAM nu consideră că au lefuri sfidătoare, ba chiar şi spun că salariile prevăzute în contractul colectiv de muncă sunt mici în comparaţie cu cele de la alte societăţi de stat. „Nu mi-e ruşine să spun că atât am. Să vină altcineva să muncească în locul meu dacă vrea, pentru că toată lumea fuge când aude de RAM. Noi muncim chiar şi 20 de ore pe zi şi cred că este un salariu mic în comparatie cu alte regii. Salariile sunt conform contractului colectiv de muncă", a declarat Milucă Neamţu, directorul adjunct al RAM Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite