VIDEO S-au epuizat pepenii românești. Vom mânca produse aduse chiar din America Latină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pepeni buzău
pepeni buzău

Cei care încă poftesc la pepenii zaharoși și gustoși, așa cum numai la noi în țară se mai produc, mai au la dispoziție doar câteva zile. Din cauza secetei, recoltele de pepeni s-au epuizat mult mai devreme decât în alți ani iar singurele surse de aprovizionare pentru supermarketuri au rămas bostănăriile care au avut parte de irigații, puține la număr. Producătorii din Săgeata, județul Buzău, au livrat zilele acestea ultimu

Țăranii din Săgeata au recoltat la începutul acestei săptămâni peste 20 de tone de pepeni, pentru a-i trimite în supermarketurile din nordul țării. Au aflat de la achizitorul trimis de lanțul de magazine să preia marfa că sunt ultimii furnizori de pepeni din țară, celelalte zone epuizând deja recoltele din acest an. ”Este ultimul transport de pepeni, pentru că nu mai găsesc marfă care să corespundă standardelor cerute de lanțurile de magazine pentru care lucrez”, a declarat Iulian Stanciu, achizitor.

Cultivatorii din Săgeata spun că seceta din acest an a provocat, în zonele sărace în irigații, coacerea timpurie a pepenilor și epuizarea rapidă a recoltelor, mai devreme cu aproape două săptămâni decât într-un an normal din punct de vedere meteorologic. Au rămas nerecoltate până în acest moment doar bostănăriile irigate, puține la număr, așa cum sunt și cele din Săgeata. ”Suntem ultimii care mai avem pepeni pe tarla, așa de mari, pentru că aici am avut irigații permanente și i-am însămânțat târziu. Înainte dădeam cu 40 de bani kilogramul iar acum cu 90 de bani, chiar un leu”, a declarat Gheorghe Dăscăliuc, cultivator pepeni din Săgeata.

Lanțurile de magazine vor mai avea la vânzare pepeni autohtoni cel mult două săptămâni, după care vor importa fructele din țările europene de pe coasta Mediteranei și ulterior din America de Sud.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite