S-a votat, referendum în Buzău pe 22 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de reorganizare administrativă a ţării creează mari emoţii în rândul aleşilor locali, mai ales că mulţi dintre ei ştiu că vor rămâne fără posturile pe care le ocupă acum.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, a izbucnit astăzi în lacrimi în cadrul şedinţei extraordinare, convocate pentru se vota organizarea unui referendum local prin care buzoienii să fie consultaţi în legătură cu desfiinţarea judeţului Buzău. „Acest proiect îmi creează emoţii, mai ales când am văzut dimineaţă salariaţii din Consiliul Judeţean într-un mod care m-a emoţionat, mulţi tineri gândindu-se ce se va întâmpla cu viitorul lor. Ar trebui să le răspundă Traian Băsescu", a spus Victor Mocanu, ştergându-şi lacrimile.


Au absentat consilierii PDL, care anunţaseră de ieri că vor boicota această şedinţă, însă proiectul a fost aprobat de către cei din USL. Conform hotărârii votate astăzi, referendumul va fi organizat pe 22 iulie, iar buzoienii vor trebuie să răspundă cu da sau nu la întrebarea "Sunteţi de acord cu desfiinţarea judeţului Buzău?".


"Vrem ca referendumul să arate dorinţa populară. Nu este deloc o idee bună să lipeşti un ţinut cu identitate de secole cu un ţinut fără identitate şi cu o capitală la Constanţă, care nu avantajează locuitorii judeţului Buzău"
, a declarat Victor Mocanu preşedintele CJ Buzău.


Prefectura atacă în instanţă


Prefectura Buzău consideră nelegală organizarea referendumului şi a anunţat că va ataca în instanţă proiectul votat astăzi de consilierii judeţeni. „Referendumul nu îşi găseşte locul şi de aceea mă voi consulta cu juriştii şi voi ataca în instanţă", a declarat Paul Beganu, prefectului judeţului Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite