S-a trezit cu un colet în care era craniul mamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Şerban
Ion Şerban

Familia unui buzoian s-a trezit cu un colet trimis de Institutul Mina Minovici, în care se afla craniul mamei sale, decedată în urmă cu patru ani în orașul Fundulea, județul Călărași. Femeia a fost găsită putrezită, lângă un lac, iar inițial oasele au fost îngropate fără știința familiei, ca decedat cu identitate necunoscută. Buzoianul și sora sa din Fundulea vor o anchetă serioasă pentru a desluși misterul morții mamei

Buzoianul Ion Șerban are multe semne de întrebare legate de moartea mamei sale, la începutul anului 2007. La acea vreme, sora bărbatului care locuiește în Fundulea, județul Călărași, a aflat de la primar că acesta nu îi mai acordă ajutorul pentru mama sa, deoarece bătrâna fusese găsită moartă, în stare de putrefacție, și pe deasupra fusese și înmormântată de către autorități, precum un decedat cu identitate necunoscută.

Degeaba au încercat să afle detalii despre decesul femeii, fiindcă nimeni nu le-a oferit niciun detaliu despre împrejurările morții. Au aflat totuși că oasele bătrânei au fost descoperite lângă un lac din Fundulea și că ele au fost îngropate seara după ora 21, cu slujbă religioasă, în cimitirul localității, în prezența polițistului și a primarului. Identitatea decedatei s-a aflat ulterior procesiunii de înhumare.

Liniștea familiei a fost zdruncinată din nou la începutul lunii noiembrie 2011, după patru ani de la deces, când sora lui Ion Șerban a fost sunată de poliție să i se comunice că trebuie să ridice un colet din carton, expediat de institutul ”Mina Minovici”, în care se afla craniul mamei ei. Astfel, familia abia acum afla că bătrâna fusese îngropată fără cap, craniul fiind ținut aproape patru ani la institutul de medicină legală, pentru realizarea reconstituirii faciale, în vederea identificării.

”Sora a primit un telefon de la Poliția Fundulea ca să îi ceară CNP-ul fiindcă trebuia să îi predea un colet în care se găsea craniul mamei. Pe 6 noiembrie am fost acolo, iar ei deja săpaseră groapa pentru a așeza craniul peste coșciug. Nici acum nu ne-au lăsat să ne uităm în coșciug pentru că vezi Doamne era profanare. Trebuia să ne lase să vedem oasele, să ne convingem că are o tijă la gleznă pe care știam că o are mama”, spune Ion Șerban, fiul bătrânei îngropate în condiții misterioase.

Acesta crede că mama sa a fost ucisă și că s-a dorit mușamalizarea cazului. Presupunerile sale sunt întărite și de faptul că în coletul trimis de procurori familiei, după cum afirmă Ion Șerban, se aflau patru cartușe de vânătoare iar bluza găsită lângă oase avea găuri în zona pieptului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite