S-a pus lacăt pe cea mai veche şcoală de şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tradiţia de o sută de ani a şcolii de şoferi de la Automobil Club Român a fost întreruptă de o decizie a Ministerului Transporturilor. Documentul emis intrat în vigoare în luna martie prevede că şcolile de şoferi nu pot funcţiona decât dacă sunt organizate ca societăţi comerciale, criteriu pe care ACR nu îl îndeplineşte.

Activitatea şcolii de şoferi care funcţionează în cadrul filialei Buzău a ACR este suspendată. Maşinile au fost trase pe dreapta, iar cei trei instructori şi profesorul de legislaţie au intrat în şomaj tehnic. Prin rotaţie, ei asigură pregătirea unui număr de opt cursanţi care  au început şcoala înainte de intrarea în vigoare a hotărârii. „Nu mai avem voie să organizăm cursuri la şcoala de şoferi pentru că Ministerul Transporturilor ne obligă să ne transformăm în societate comercială. Nu este normal pentru că noi suntem un club care face servicii membrilor”, ne-a declarat Marioara Gigula, director al Filialei Buzău a ACR. Măsura i-a nedumerit pe şefii de la ACR care în toamnă au achitat în avans pentru doi ani taxele de autorizare pentru şcoala de şoferi, iar în urma unor verificări făcute în luna ianuarie s-a obţinut aviz favorabil. „ Dânşii trebuie să se separe. Trebuie să îşi facă firmă ca să poată funcţiona şcoala de şoferi” ne-a declarat Vasile Olariu, director ARR Buzău.

Se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Conducerea Automobil Club Român a făcut toate demersurile pentru a obţine derogare de la ordinul ministerial: aderese, memorii, audienţe şi chiar acţiuni în instanţă. „ Am dat ministerul în judecată, iar dosarul se află acum la Înalta Curte de Casţie şi Justiţie, ne vom plânge şi la Bruxelles”, susţine Marioara Giugula . Rezultatele au fost până acum nule, iar conducerea ACR a început totuşi să ia în calcul varianta unei reorganizări sub formă de scocietate comercială. Acest lucru este însă costisitor şi ar afecta serios bugetul clubului.

Instructori în şomaj tehnic

Suspendarea activităţii şcolii de şoferi are şi implicaţii sociale. Angajaţii au fost trimişi în şomaj tehnic până la clarificarea situaţiei. În cazul în care şcoala se va desfiinţa, instructorii vor trebui să îşi caute de lucru în altă parte, lucru deloc simplu în condiţile în care numărul de instructori auto din Buzău este foarte mare, iar clienţii sunt tot mai puţini.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite