Ruşinea Buzăului: Restaurarea Bazarului, un eşec

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea Bazarului se află în centrul oraşului, chiar în capătul străzii Cuza Vodă, care face parte din centrul istoric al Buzăului.

Încă din trecut acolo a funcţionat o piaţă, unde îşi desfăşurau activitatea zeci de comercianţi de haine, încălţăminte sau obiecte de lucru. Acum poartă numele de Bazar, iar înainte de restaurare era cunoscut ca Gorbaciov. Micul centru comercial este aglomerat zilnic datorită preţurilor mai mici.

Clădirea este ridicată pe două etaje, iar după restaurarea suferită în urmă cu câţiva ani a fost vopsit în alb şi roşu.

„Despe Bazar pot spune că a suferit o restaurare nereuşită în urma căruia nu s-a scos în evidenţă ceea ce trebuie. Este totuşi o construcţie veche din care se putea păstra frumuseţea vechiului", ne-a spus Bogdan Lefter, artist plastic.


Zilnic trec pragul bazarului zeci de persoane care vor să îşi achiziţioneze diverse lucruri, însă nu se arată încântaţi de imaginea exterioară.

„Faţă de cum erau tarabele aşezate înainte, acum arată mai bine, mai ales înuntru pentru că au amenajat nişte standuri. Însă din exterior nu este o clădire frumoasă, este un pic banală şi cam colorată", zice Mihaela Niţa, o buzoiancă de 25 de ani.

Constrcuţia are două intrări, aceesul putându-se face atât dinspre strada Cuza Vodă, cât şi dinspre strada Obor. Pe cele două etaje sunt standuri cu îmbrăcăminte şi încălţăminte, iar în anexele din părţi sunt obictele de lucru.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite