Ruşinea Buzăului: Gara Buzău, renovată inestetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gara Buzău
Gara Buzău

Clădirea în care funcţionează Gara Buzău a suferit schimbări majore în timpul lucrărilor de renovare. Ani la rândul, staţia CFR Buzău a fost doar un şantier.

Pentru renovarea Gării a fost nevoie de mai bine de patru ani, timp în care călătorii au fost nevoiţi să facă slalom printre schele şi muncitori. După lucrările de modernizare, clădirea staţiei CFR a rămas neschimbată ca formă, singurele diferenţe vizibile fiind culoarea faţadei şi interiorul. „După părerea mea, gara este renovată inestetic, practic nu are nicio intervenţie artistică. Poate dacă s-ar realiza câteva picturi sau mozaicuri, cred că s-ar schimba ceva", ne-a declarat Bogdan Lefter, artist plastic.


Pentru renovarea gării a fost nevoie de o investiţie de peste cinci milioane de lei, bani cu care s-au realizat consolidarea structurii de rezistenţă, înlocuirea tâmplăriei, refacerea finisajelor, repararea acoperişului, dar şi racoradarea clădirii la reţelele de utilităţi ale oraşului.

Cu toate acestea, nici călătorii nu se arată încântaţi de imaginea gării buzoiene. „În afară de vopseaua roşie, eu nu văd mari schimbări. Forma clădirii este la fel şi eu cred că merita o schimbare majoră, mai ales că este ca o imaginea a Buzăului pe care o văd oameni şi din alte oraşe ale ţării, nu doar buzoienii. Oricum ar mai fi multe de făcut, mai ales cu pasajul pietonal prin care nu poţi trece de mzierie", ne-a spus Ionel Calen, un buzoian de 50 de ani.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite